Ispovesti

UGLEDAO JU JE U VENČANICI I USTAO IZ INVALIDSKIH KOLICA! Zbog njih su svi u sali grcali u suzama: Kako je ovo moguće? (FOTO/VIDEO)

Kris Norton je neobičnim spletom okolnosti ostao nepokretan i lekari su mu govorili da više nikada neće stati na noge.

25.10.2022 11:33

UGLEDAO JU JE U VENČANICI I USTAO IZ INVALIDSKIH KOLICA! Zbog njih su svi u sali grcali u suzama: Kako je ovo moguće? (FOTO/VIDEO)
Prntscrn/YouTube/ People

Povreda na sportu može da ima katastrofalne posledice, međutim, očigledno je da nema tih posledica koje ne može da otkloni prava ljubav. Pravi primer za to je Kris Norton koji je kao mlad bio aktivni sportista. Trenirao je košarku, fudbal, bejzbol. Tokom jedne utakmice američkog fudbala 2010. godine, zadobio je fatalan pad usled koga je ostao nepokretan. Prognoze lekara bile su vema jasne, Kris više nikada neće moći da hoda. 

- Tog jutra 16. oktobra 2010. počelo je kao i bilo koje drugo jutro pre toga. Mislim da sam se okliznuo, ali glava mi je kolabrirala, zajedno sa nogama. Pokušavao sam da ustanem sa trave, ali nisam uspevao. Ceo stadion je utihnuo. Mislio sam da je samo noćna mora. Razmišljao sam, ukoliko zatvorim oči, možda ničeg ovog neće biti kada se probudim. Na snimku sam video da su mi se pršljenovi totalno razišli, kao da mi više ništa nije držalo kičmu - započinje priču Norton, a prenosi People.

Kris navodi da ga je lekar pitao da li ima nekih nedoumica i naravno da ih je bilo.

- Hteo sam da ga pitam hoću li ikada moći ponovo da hodam, ali sam se plašio. Hirurg mi je rekao posle komplikovane operacije da postoji 3 odsto šanse da ponovo prohodam, ali da bi bilo pravo čudo. Kada sam mislio da sam baš ja u tih 3 odsto, lekar mi je rekao da se to moj mozak poigrava sa mnom. "Deluje ti kao da možeš, ali ustvari ne možeš. Kris, nikada više nećeš osećati ništa u nogama, nikada više u životu" - rekao mi je lekar.

Kris se našao u najvećem razočaranju u životu, ali nije odustao.

- Prvo sam vežbao da hodam sat vremena dnevno, pa 2 sata, pa 3 i na kraju 4 sata. Niko nikada tako brzo nije došao do 4 sata. Onda sam zahtevao da stojim 5 sati. Počeo sam intenzivnije da posećujem teretanu, pomagali su mi roditelji i vežbao sam i preko tih 4-5 sati koje sam imao isplanirano da vežbam po rasporedu. Tako da sam koristio svaki mogući slobodan trenutak. Kad god nisam spavao, vežbao sam. Rešio sam da uspem i da se vratim na sopstvenim nogama kod onog hirurga u da mu i lice kažem da je pogrešio - neumoljiv je bio Norton.

Kris se najviše pribojavao veze sa nekom devojkom.

- Vratio sam se na koledž i osećao sam se dobro. Ipak, pitao sam se koja bi to devojka uopšte izašla sa mnom. Pokušao sam na onlajn sajtovima za upoznavanje i nisam mnogo otkrivao u početku. Emili je privukla moja pozitivnost. Ona je želela da budem u najboljoj formi i postala je moj lični terapeut. Neprestano je vežbala sa mnom i danju i noću. Znao sam da je ona osoba sa kojom želim da provedem ostatak života i kada sam je zaprosio pred celom mojom porodicom, ona je pristala - priseća se taj momak.

Ljubav je Krisu dala vetar u leđa, ali to je bio samo početak.

- Pošto sam diplomirao želeo sam da hodam nekoliko koraka kako bih preuzeo diplomu. Jutro uoči preuzimanja diplome Emili i ja smo ustali u 04h kako bismo imali vremena da moje telo uvedemo u kondiciju. Uspeo sam zajedno sa njom da napravim nekoliko koraka do profesora, nisam znao zašto su svi u sali bili uzbuđeni. Svi su me motivisali, aplaudirali i plakali. Čuli smo da je najbolja fizioterapija na Floridi, pa smo se Emili i ja preselili u kuću blizu te ordinacije - objašnjava Norton.

Kris i Emili nisu imali dovoljno novca, pa je on odlučio da drži motivacione govore u kojima je našao pravu svrhu života.

- Jasno mi je bilo zbog čega me je bog smestio u kolica - da bih motivisao što veći broj ljudi. Moj život je ponovo imao smisla. Emili i ja imali smo iste želje, a to je da usvojimo što više dece. Veoma brzo imali smo ih petoro, dok ih sada imamo sedmoro. Posle svega nas dvoje smo želeli da se i zvanično venčamo. Moja najveća želja bila je da hodam sa njom do oltara, što mi se u početku činilo nemogućim - ističe mladić.

 

 

Strah tokom venčanja bila je najveća, ali ljubav je pobedila.

- Nisam znao da li ću uspeti. Svakim danom sam se iznova trudio, a kada sam konačno video Emili u venčanici, znao sam da moram da uradim to zbog nje, zbog 4 godine u kojima je svaki sekund svoga vremena poklanjala meni. Tako se i desilo. Promene su još minimalne, ali svakim danom se trudimo i volimo se sve više, a onda su i čuda moguća - zaključuje Kris.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)