Brak i veze

PARTNER ĆE VAS PREVARITI KAD NAPUNI OVOLIKO GODINA: Postoji 4 sigurna ZNAKA da se to dešava, 1 će vas zaprepastiti!

Obratite pažnju kad postanete roditelji, muškarci se tad osećaju odbačeno i skloni su da utehu potraže sa strane, tvrdi savetnica za ljubavne odnose Albertina Fišer.

23.10.2024 19:01

PARTNER ĆE VAS PREVARITI KAD NAPUNI OVOLIKO GODINA: Postoji 4 sigurna ZNAKA da se to dešava, 1 će vas zaprepastiti!
Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Albert Arnaiz iz Barselone proslavio se kad je objavio knjigu "Kako biti neveran, a da vas ne uhvate" koja je postala hit među onima koji imaju sklonosti da švrljaju u vezama ili braku. Prema njegovim rečima, vanbračna afera će se najverovatnije desiti u dobi od 29, 39 i 49 godina.

Međutim, savetnica za ljubav i intimne odnose Albertina Fišer tvrdi da ne postoji nijedno istraživanje koje podržava njegove tvrdnje. Ona smatra da su i muškarci, ali i žene, skloniji neverstvu kad se približavaju okruglom rođendanu, jer je to period kad sumiraju sopstveni život.

Ona je upozorila i buduće roditelje, da se mnoge vanbračne avanture muškaraca događaju upravo u periodu kad postanu očevi.

- To je period kad se tata na neki način oseća odbačeno od strane svoje žene koja je zaokupljena brigom o bebi, pa je tad i najveća verovatnoća da će potražiti utehu sa strane. Takođe, mnogo zavisi od toga u kakvom je okruženju neko odrastao. Ukoliko je kao dete saznao za vanbračne avanture tate ili mame, verovatnije je da će mu sama prevara biti bliska i na neki način prihvatljiva - kazala je ona.

shutterstock.com

Komunikacija među partnerima je ključna kako bi se izbegla prevara u braku

Statistike pokazuju da će 25 odsto muškaraca i 18 odsto žena prevariti svoje supružnike barem jednom tokom braka. 

Prema rečima Fišerove, komunikacija je ključna kako bi se izbegla ili predupredila prevara. Važno je da pokušate da razumete jedni druge umesto da izbegavate teške razgovore.

Terapeuti često preporučuju privatne sastanke dok baka i deda čuvaju decu, jer je to period kada parovi mogu neometano da razgovaraju. Gledajući statističke podatke, najviše prevara se dešava u tridesetim godinama kad mnogi počinju da paniče zbog se*sa sa jednom osobom do kraja života.

Prekretnica može biti menopauza kod žena, dosada i srednje godine. 

Prema rečima stručnjaka, ovo su sigurni signali da vas partner vara:

1. Nosi telefon sa sobom

U bliskim odnosima partneri najčešće znaju lozinke za telefone jedno drugom. Kad se te navike promene i jedan od partnera počne svuda sa sobom da nosi mobilni telefon to je znak da možda nešto krije. Ukoliko još promeni lozinku, ne dozvoljava da pogledate šta radi, pa uz to i ekran okreće ka stolu to je siguran znak da nešto krije i da je na pomolu prevara ili se već dogodila.

2. Izbegavanje

Vaš nekada brižan partner koji je jedva čekao da vam ispriča šta mu se tog dana dogodilo odjednom je promenio ponašanje. Izbegava razgovor, pa i vas, može biti znak njegovog kajanja zbog prevare i laži koje vam servira. Partneri često izbegavaju svoje supružnike ili im manje govore o svom danu, jer nije lako zapamtiti sve laži u pokušaju da sakriju svoje ponašanje i ne budu otkriveni. 

shutterstock.com

Čak i povećenje intimnih odnosa može da ukazuje na vanbračnu aferu

3. Premalo ili previše intimnosti

Ovo je još jedan od sigurnih znakova da partner ima nekog sa strane, posebno ako pre toga nije mogao da skine ruke sa vas. Varalice često imaju manje se*sa kod kuće, ali dešava se da se količina intimnih odnosa naglo poveća upravo u želji da većim brojem se*sualnih odnosa prikriju prevaru. Svako preterano iskakanje iz rutine već je sumnjivo.

4. Kritičnost

Varalice su svesne da to što rade nije dobro, ali pokušavaju da pronađu razne izgovore za svoje postupke. Da bi se oslobodili napetosti koju osećaju u sebi, pokušaće da ubede sebe da ste vi problem i niotkuda će postati kritični prema vama. Možda niste šetali psa tog dana, odložili ste prljave sudove ili niste uradili neki sitan posao što oni pretvaraju u veliki problem. Sve je to u cilju opravdanja njihove prevare pred njima samima.

Komentari (0)