Brak i veze

TEK NA VENČANJU PRVI PUT U ŽIVOTU JE DOTAKLA MUŠKARCA: Nevesta je ispoštovala sve običaje, niko nije slutio ovakvu njenu reakciju (VIDEO)

Svoju čednost je čuvala do udaje.

20.11.2023 18:00

TEK NA VENČANJU PRVI PUT U ŽIVOTU JE DOTAKLA MUŠKARCA: Nevesta je ispoštovala sve običaje, niko nije slutio ovakvu njenu reakciju (VIDEO)
Printscreen/TikTok/islam786deen

Savremene veze danas podrazumevaju fizički kontakt kao dokaz ljubavi i intimnosti, a u tradicionalnim društvima je to još uvek nepoznanica. Iako je i u našim kulturama nekada bilo nepojmljivo da vas muškarac dotakne, takva pravila su se vremenom odbacila. Ipak, u mnogim društvima još uvek važe neki rigorozni običaji koji imaju za cilj da se održe prave vrednosti. Prema njima čednost žene je nešto najlepše i tome treba da teži svaka devojka. Iako je to učenje nešto što propagira prave vrednosti, na pojedincu je da odluči na koji način će ulaziti u partnerske odnose.

Printscreen/TikTok/islam786deen

Šerijatsko venčanje dvoje mladih privuklo je veliku pažnju na socijalnim mrežama

U istočnjačkim društvima, gde vlada još uvek stroga tradicija i šerijatsko pravo, takva pravila su daleko rigoroznija u odnosu na druge kulture. Ženama koje nose hidžab i koje su religiozne, nije dopušten fizički kontakt sa nepoznatim muškarcima, pa čak ni najobičnije rukovanje. Čak i kada su njihovi partneri u pitanju, strogo se drže halal veze što na arapskom znači čisto i dozvoljeno te nemaju nikakav kontakt fizičke prirode sa muškarcem sve do udaje.

Jedna mlada je pokazala kako to izgleda, prvi put dodirnuti osobu koju voliš i kojoj se zaklinješ na ljubav i vernost čitavog života. Žena iz azijskih zemalja koja nosi hidžab je imala šerijatsko venčanje i njen suprug ju je prvi put dodirnuo kako bi mogao da joj stavi burmu na ruku tokom ceremonije . Pelepa mlada devojka se smejala sve vreme stidljivo i uzbuđeno teško prihvatajući takvu situaciju. Trema zbog novog iskustva je na njenom licu bila vidljiva, a posebno stidljivost koju nije krila. Poput malog deteta ona se u par navrata otrgla uz osmeh ali je napokon pristala da joj verenik stavi burmu čime su potvrdili svoj brak u verskom ambijentu.

Reakcija čedne devojke je oduševila mnoge na društvenim mrežama, a mnogi su se složili kako bi svaka devojka trebalo da bude takva. Ipak bilo je i drugačijih razmišljanja.

- Bukvalno ja. Nikada nisam dodirnula mušku ruku celog života, moj muž će biti prvi muškarac.

- Brate, on je pobedio.

- Neee, to je previše.

- Njena stidljivost je toliko slatka.

- Voleo bih da su sve devojke poput nje.

- To je kraljevska supruga, da se ne lažemo- bili su neki od komentara.

Mnogi su prokomentarisali kako su ovakvi slučajevi izuzetno retki i da treba ceniti to što neko čuva sebe za svog patnera sa kojim će provesti ceo život. Jedan od korisnik mreže je prokomentarisao kako su žene poput ove devojke najlepše i da sa njima čovek može imati sve što poželi. Iako su neki komentarisali kako bi sve devojke trebale da se ugledaju na nju i da budu ovakve, jedna od korisnica mreže je komentarisala da bi onda to značilo da i muškarci budu takvi i da oni krenu od sebe.

Skoro svi komentari su bili puni hvale i pozitivne reakcije na ovo a mnogi su se složili da bi prave vrednosti trebalo vratiti i da bi svet zbog toga bio lepše mesto.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)