Brak i veze

MLADA SE PRIPREMALA DA BACI BIDERMAJER: Devojke su sa nestrpljenjem isčekivale koja će ga uhvatiti, ali kako je buket bačen usledio je skandal! (FOTO+VIDEO)

Komentari preplavili društvene mreže: "I posle se pitaju zašto muškarci neće da ih žene!"

28.10.2023 11:00

MLADA SE PRIPREMALA DA BACI BIDERMAJER: Devojke su sa nestrpljenjem isčekivale koja će ga uhvatiti, ali kako je buket bačen usledio je skandal! (FOTO+VIDEO)
Instagram-mujer_triunfadoraa

Bacanje bidermajera na venčanju stari je tradicionalni običaj koji najavljuje navodno venčanje one koja ga uhvati. Taj događaj je rado praćen na svim venčanjima, a devojke koje nisu u braku se utrkuju kojoj će pasti u ruke. Jedan snimak na kome mlada baca bidermajer postao je rado gledan na društvenim mrežama i izazvao je pravu debatu.

Video počinje kadrom neveste koja se upravo priprema da baci svadbeni buket. Grupa devojaka stoji u suprotnom delu prostorije i željno isčekuje ovaj trenutak. Okupljeni gosti sede sa svih strana i prisustvuju spektaklu dok mlada u romantičnoj beloj venčanici od tila zamahuje rukom i najzad baca bidermajer. Međutim, usledila je scena koja će se dugo prepričavati.

Instagram-mujer_triunfadoraa

Mlada baca bidermajer

Naime, jedna gošća je uhvatila buket, ali izgleda da ga nije želela, pa ga je brže-bolje bacila drugoj devojci koja je stajala odmah do nje. Međutim, incidentu tu nije kraj. Tako ga ni devojka kojoj je ustupljen bidermajer ne želi, već ga vraća devojci koja ga je prva i uhvatila. Izgleda da nijedna od devojaka ne želi ovaj simbolični znak predstojeće udaje. One se prema tradicionalnom buketu ponašaju kao da je nešto papreno vruće i neželjeno, pa usled prebacivanja iz ruke u ruku, buket završava na podu. Devojka koja ga nije uhvatila već joj je uručen ga na samom kraju diže sa poda i pruža ka onoj koja ga je uhvatila, ali tu se snimak završava.

Ne zna se gde je bidermajer na kraju završio, ali zvanice su nemo posmatrale nimalo laskav prizor. Uglavnom bi se dame otimale oko ovog buketa cveća, međutim, ovaj put ga niko nije želeo. Pitanje koje se povelo društvenim mrežama je zašto su te devojke stajale u prvom redu, ako već nisu želele da uhvate buket. 

Snimak je na Instagramu dobio 30.000 sviđanja, a u komentarima je pokrenuta prava debata.

- Kakvo nepoštovanje prema mladi i prema tom celom venčanju!

- Pa nije to Sveto pismo, mogle su da ga uhvate, uslikaju se sa njim i to je to, niko ih neće prisiljavati da se udaju ukoliko ne žele.

- Ma dajte, kada se u praksi dokazalo kao tačno da se ona koja je uhvatila bidermajer, zaista i udala, i to prva!

- Ove žene su odabrale singl život!

- One su stale čisto da ispoštuju običaj, nijedna ne želi da se uda.

- Nisu morale da trče u prvi red, da nisu želele da ga uhvate, izgleda da nijedna ne zna šta hoće.

- I posle se pitaju zašto muškarci neće da ih žene, a beže od braka kao đavo od krsta!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)