Brak i veze

BILA SAM U BRAKU SA ŽENOM, A DETE SAM DOBILA SA ANONIMNIM DONOROM SPERME: Pronašla sam ga 12 godina kasnije i pozvala, a onda se desilo čudo! (FOTO/VIDEO)

Džesika Šer je bila u braku sa ženom i nikada se nije nadala scenariju, koji joj je očigledno bio suđen, sve dok ćerka nije zatražila da upozna biološkog oca.

29.04.2023 20:01

BILA SAM U BRAKU SA ŽENOM, A DETE SAM DOBILA SA ANONIMNIM DONOROM SPERME: Pronašla sam ga 12 godina kasnije i pozvala, a onda se desilo čudo! (FOTO/VIDEO)
Instagram-sorengenevieve

Smatra se da od svoje sudbine niko ne može pobeći. Tako je i Amerikanka Džesika Šer mislila da je pronašla ljubav svog života u ženi sa kojom se zvanično i venčala. Srećni par je želeo dete, pa je Džesika na internetu pronašla anonimnog donora sperme iz druge države kako bi veštačkom oplodnjom uz njegovu pomoć pokušala da zatrudni. Nedugo posle toga ona je i dobila ćerku Alisu. Godine su prolazile, a Šerovoj nikada nije ni palo napamet da potraži biološkog oca svoje ćerke, niti da stupi u bilo koji kontakt sa njim, sve dok njena ćerka nije ušla u pubertet i zatražila da sazna ko joj je otac. 

- Alisa je imala 12 godina kada je izrazila želju da putem DNK pronađe biloškog oca. Smatrala sam da ima puno pravo na tako nešto, pa smo u kratkom roku u bazi podataka na osnovu njenog DNK pronašli muškarca koji ima više od 50 odsto poklapanja sa njom. To joj je otac. Videla sam da se zove Aron Long. Bilo je zastrašujuće jer nisam imala pojma da je baza podataka tako velika i da ljudi to rade. Ništa posebno nisam očekivala od tog kontakta, jednostavno sam želela da mu pošaljem poruku u ime moje ćerke koja želi da ga upozna - započinje priču ona, a prenosi Dejli mejl.


Devojčicin otac Aaron je takođe bio prilično nov u svemu tome na internetu i morali su zastati i razmisliti šta će raditi sa saznanjem da su se uopšte on i Alisa našli posle toliko godina.

- Za Arona je doniranje sperme bio samo usputni posao na pola radnog vremena jer je radio kao vozač taksija. Iako nikada nije potražio decu koja su začeta zahvaljujući njegovoj spermi, njega je već kontaktiralo nekoliko potomaka sa kojima se i upoznao, a sa jednom ćerkom tako začetom čak i živi. Već od ranije je njegov stav za decu koja mu se jave bio da ukoliko žele da ga upoznaju, naravno da to i mogu, iako nikada u startu nije gajio neka očekivanja. Sa Alisom je u početku započeo dopisivanje putem Fejsbuka i oboje su mislili da nemaju mnogo toga zajedničkog, ali pogrešili su - otkrila je Šerova.

Džesika se baš u tom periodu razvela od supruge sa kojom je živela svih tih godina i koja je zapravo i odgajila njenu ćerku. Otišla je da upozna Arona kako bi ćerki omogućila poznanstvo sa biološkim ocem, ali nikada se nije nadala onome što je usledilo.

- Otputovala sam sa Alisom kod Arona na 2 nedelje kako bi se njih dvoje upoznali. Proveli smo tako zajedno pola meseca i odjednom smo imali utisak kao da se oduvek poznajemo. Dobro smo se slagali, tačnije zabavljali smo se sve vreme, a ostalo je istorija. Počeli smo da funkcionišemo kao par. Radili smo sve što rade i drugi parovi, samo unazad. Sada živimo pravu bajku! Zaljubljeni smo jedno u drugo i ne razdvajamo se, a tu je i naša ćerka, Alisa. Ona fizički veoma liči na Arona, a primećujem sve više i drugih osobina. Sasvim je prihvatila Arona, ali interesantno je da ga ne smatra ocem, budući da drugim roditeljem smatra moju bivšu suprugu sa kojom je i dalje u kontaktu. Biološkog oca smatra mojim dečkom - objasnila je Džesika.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)