Brak i veze

LJUBAV PLANULA NA FRONTU, a o njihovom venčanju s automatskim puškama bruji svet: Upoznajte kijevsku Jovanku Orleanku! (VIDEO)

O venčanju Evgenije Emerald (31) i Evgenija Stipaneka u šumi u Harkovu, gde se trenutno vode neke od najžešćih borbi, privuklo je veliku pažnju svetskih medija posebno zbog činjenice da je nevesta snajperista.

18.10.2022 13:01

LJUBAV PLANULA NA FRONTU, a o njihovom venčanju s automatskim puškama bruji svet: Upoznajte kijevsku Jovanku Orleanku! (VIDEO)
Printskrin: emerald.evgeniya

Venčanje Ukrajinke Evgenije Emerald (31) i Evgenija Stipaneka našlo se u svim svetskim medijima. Njihova ljubav planula je na frontu nakon izbijanja ruskog-ukrajinskog sukoba, a par se ubrzo venčao u šumi u blizini Harkova. U pitanju je mesto nedaleko od linije frona gde se vode najžešće borbe.

Svatovi su im bili ratni drugovi, a nevesta je nakon ceremonije stupanja u brak skinula venčanicu, obukla uniformu i vratila se na položaj kao snajperista.

Venčanje u šumi

Pre izbijanja rata Evgenija je radila u zlatari. Iz prethodnog braka ima ćerku, ali je rat sve promenio. Ona se prijavila u vojsku i zbog mirne ruke i oštrog oka obučena je za snajperistu.

U ratnom vihoru upoznala je Evgenija i ljubav je planula na frontu. Verili su se u avgustu, a venčali se pre nekoliko dana.

- Danas sam i zvanično postala žena jednog vojnika. Ne mogu zamisliti savršenije venčanje - napisala je ona na Instagramu uz snimke i fotografije sa svog venčanja u šumi u blizini Harkova.

Nevesta sa automatskom puškom

Iako su se venčali u vihoru rata nevesta je nosila dugu belu venčanicu sa dubokim dekolteom i šlicem, dok je na nogama nosila vojničke čizme. Na glavi je imala skroman veo, a umesto bidermajera u rukama je držala buket od klasja žita.

Njen suprug bio je u maskirnoj vojničkoj uniformi s pištoljem oko struka. U jednom trenutku njegovoj nevesti je bilo hladno pa je on džentlmenski preko njenih golih ramena prebacio maskirnu vojnu jaknu.

- Razumemo da svaki dan može biti poslednji i ne želimo da odlažemo život za kasnije. Ja slavim svoju ljubav i svog muža kome je danas rođendan. Sigurno neću nikad zaboraviti našu godišnjicu braka. Slava herojima - napisala je Evgenija uz fotografije.

Nevesta je pozirala u venčanici sa automatskom puškom i veoma brzo je postala simbol ukrajinskog otpora koju zapadni mediji porede sa čuvenom franscuskom heroinom Jovankom Orleankom.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)