Telo

ANA JE SA 18 GODINA IMALA 250 KG, A ONDA JE SMRŠALA 152! Neočekivano je usledila noćna mora i evo kako danas izgleda! (FOTO/VIDEO)

Ova hrabra žena je posle mršavljenja ostala u drugom stanju nakon čega se ponovo ugojila i tek onda je počela njena najteža borba.

05.04.2023 14:01

ANA JE SA 18 GODINA IMALA 250 KG, A ONDA JE SMRŠALA 152! Neočekivano je usledila noćna mora i evo kako danas izgleda! (FOTO/VIDEO)
Prntscrn/YouTube

Ana je Amerikanka iz Nju Džersija koja je bila gojazna još od četvrte godine. Imala je probleme sa dijabetesom i štitnom žlezdom, što je rezultiralo time da je već sa 18 godina imala 250 kg. 

- Bila sam očajna, nikada nisam izlazila iz kuće, nikada nisam obukla kupaći, bukvalno sam mrzela svoje telo. U tom perioodu mi je umrla i baka za koju sam bila vema vezana, a utehu sam pronašla u hrani. U jednom trenutku shvatila sam da se bližim cifri od 300 kg i da ću postati invalid pre dvadesete godine. Tada sam odlučila da odem na operaciju smanjenje želuca i postavljanja gastričnog bajpasa. Gubitak težine je u početku bio spor, ali hodanje je pomoglo da se ubrza, tako je došla do idealnih rezultata posle operacije. Neverovatno, ali smršala sam 152 kg! Najzad sam počela da izlazim i družim se i zavolela sam svoje telo u potpunosti - započinje priču ta mlada žena.

Posle svega, nekoliko godina od operacije, ona je saznala da je u drugom stanju, a pošto otac deteta nije želeo da učestvuje u njegovom odgajanju, ona je rešila da rodi bebu i podiže je kao samohrana majka. Ono čemu se nikako nije nadala jeSTE ponovni povratak kilaže. Posle rođenja ćerke ponovo je bila u početnoj poziciji sa svim vraćenim kilogramima. Opet je uvela režim vežbanja, a po njeni rečima i "trčanje" za detetom je dovelo do toga da se njeni kilogrami bukvalno preko noći prepolove. Ponovo je dostigla ciljanu težinu, ali tada je nastupila surova realnost s neočekivano mnogo viška kože

Moja ćerka se od četvrte godine bori sa viškom kilograma. Bez obzira na to šta smo radili ili kod kog doktora smo bili, postajala je sve veća i veća. Bilo je to jako frustrirajuće za sve nas. Kada joj je bilo najteže moja Ana je osećala fizičke i psihičke bolove - objasnila je i Anina mama.

Međutim, s ponovnim mršavljenjem ona se tek osetila loše.

- Osećala sam se ponovo odvratno i mrzela sam svoje telo. Svi su mogli da vide kako mi se koža na rukama i bedrima trese. Sve na mom stomaku je visilo i izgledalo je identično kao meso za hamburger. Tek posle odstranjivanja viška kože izgubila sam dodatno veliki broj kilograma i dobila željeno telo, što je dovelo do toga da postanem zadovoljna sobom. Totalno sam zadivljena kako moje telo sada izgleda, a ćerka i mama su mi najveća podrška - priznala je Ana.

Komentari koji su usledili na njenu priču nisu bili uglavnom blagonakloni. 

- Na nekoj "skali napora" ovo je 10/10. Veoma je teško promeniti se nabolje u izgrađenoj zoni komfora -

- Sada mora da pazi da se ponovo ne ugoji, a to je najteže -

- Svaka čast na upornosti -

- Sada izgleda kao izbušeni gumeni čamac -

- U nekim zemljama zdravstvena zaštita pokriva i hirurško uklanjanje viška kože, ali čisto sumnjam da je tako i u SAD. U svakom slučaju, mnogo bolje ovako nego ranije -

- Ima kože za čizme, torbu i rukavice - glasili su samo neki od komentara. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)