Kosa

ŠAMPON ZA BRŽI RAST KOSE: Žene se kunu u njega, a pravi se za tili čas od jeftinih sastojaka (RECEPT)

Ukoliko su vam vlasi suve, sporo rastu i brzo pucaju na krajevima uprkos redovnom šišanju, isprobajte preparat za koji tvrde da daje odlične rezultate.

05.10.2023 14:00

ŠAMPON ZA BRŽI RAST KOSE: Žene se kunu u njega, a pravi se za tili čas od jeftinih sastojaka (RECEPT)
shutterstock.com

Bujna, zdrava i sjajna kosa san je svake žene. Ali, posle visokih letnjih temperatura, izlaganja kose suncu i plivanja u moru mnogi se žale da im je kosa suva, ispucala i da raste sporije nego inače.

Uzimanje suplemenata kolagena može da bude od pomoći, ali i upotreba šampona koji će pospešiti rast kose, vratiti joj vlagu i blistavost. Umesto šampona koji inače koristite, napravite takozvani Bojanin šampon koji se može koristiti i za pranje kose, ali i kao hranljiva maska za kosu.

Sve dame koje koriste ovaj šampon tvrde da im je posle samo četiri nedelje redovne upotrebe kosa povratila bujnost i sjaj, da manje opada i da brže raste.

pexels.com

Bujna, zdrava i sjajna kosa je san svake žene

 

Srećna republika donosi recept za ovaj šampon koji možete da napravite sami.

Sastojci:

  • litar šampona od koprive
  • flašica AD kapi na vodenoj bazi
  • 100 ml pantenol rastvora
  • 30 ml kapi ulja od koprive
  • 50 ml ricinusovog ulja

Priprema:

Iz litarske flaše šampona od koprive odlijte 250 mililitara. Potom u flašu u kojoj je ostalo 750 mililitara šampona od koprive sipajte pantenol rastvor, ulje od koprive, AD kapi i ricinusovo ulje. Zatvorite flašu i sve dobro promućkajte da se sastojci sjedine.

Ovaj šampon možete da koristite kao masku tako što ćete ga naneti na suvu kosu, dobro utrljati i ostaviti da odstoji sat vremena, a onda oprati kosu na uobičajeni način. Ukoliko nemate vremena da držite masku, koristite ovaj šampon za svako pranje kose.

Kad isperete kosu posle šamponiranja stavite malo regeneratora, držite ga na kosi pet minuta, dobro raščešljajte kosu, pa je isperite i osušite na uobičajen način.

Kako „radi“ ovaj šampon?

Utrljavanje šampona od koprive sa dodatkom ulja od koprive u vlasište pospešuje cirkulaciju koja podstiče rast kose.

shutterstock.com

Šampon na bazi koprive koristite najduže četiri nedelje uzastopno

Pantenol i AD kapi zaduženi su za zdravlje kože glave, a ricinusovo ulje je izvanredno za brži rast kose. Njega, takođe, možete samostalno da koristite i za brži rast trepavica.

Savet plus

Pripremljenu količinu šampona trebalo bi da potrošite za četiri nedelje. Potom, u naredna dva do tri meseca koristite drugi šampon za kosu, pa se, ukoliko je potrebno vratite "Bojaninom šamponu". Ukoliko ne budete poštovali ovu dinamiku, može se desiti da vaša kosa brže počne da masti i da izgleda beživotno.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)