Tetka Saveta

Kako da vam kuhinjske KRPE budu kao nove!

U pitanju je jednostavan trik a vaše krpe će biti besprekorno čiste i bez fleka, dezinfikovane i mirišljave dugo vremena

16.08.2022 18:00

Kako da vam kuhinjske KRPE budu kao nove!
Foto: Shutterstock

Kuhinjske krpe se često brzo isprljaju. Fleke koje ostaju na njima tokom pripreme hrane teško se mogu otkloniti. Ne pomaže mnogo čak ni sapun protiv fleka. Osim što izgledaju prljavo zbog masnih mrlja čak i kad su čiste one mogu da prikupe i mirise pa uz sve to i smrde. Većina domaćica nakon što se umori od pokušaja da ih opere i odstrani fleke jednostavno ih baci u kantu za đubre i kupi nove.

Srećna republika vam otkriva kako da dubinski operete kuhinjske krpe koje će izgledati kao da su nove.

Pixabay

Kuhinjske krpe se brzo i lako isprljaju a teško peru

Jednostavan trik

U pitanju je jednostavan trik za pranje kuhinjskih krpa. Na ovaj način  ne samo što će se oprati sve fleke i nestati već će vaše krpe biti dezinfikovane i prelepo će mirisati.

Na ovaj način možete prati ne samo obične pamučne kuhinjske krpe već i razne vrste sunđera i truleks krpa koje inače koristite u kuhinji. Postupak je vrlo jednostavan a biće mnogo čistije i mirišljavije nego da ste ih oprali u veš mašini.

Sve što vam je potrebno je tableta za mašinsko pranje posuđa, topla voda i nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem ukusu.

Stavite krpe u veću šerpu, sipajte preko njih ključalu vodu pa uključite ringlu. Ubacite jednu tabletu za mašinsko pranje sudova. Ostavite da voda ključa 2 minuta nakon toga smanjite vatru i ostavite tako 5-10 minuta da bi se krpe dobro iskuvale. Nakon toga ih procedite i dobro isperite čistom hladnom vodom.

Za lepši miris u poslednju vodu za ispiranje sipajte nekoliko kapi esencijalnog ulja recimo od limuna i vaše kuhinjske krpe će biti besprekorno čiste i mirišljave dugo vremena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)