Tetka Saveta

KOLIKO ČESTO PERETE JASTUKE? Grinje i prljavština iz njih može da nestane preko noći uz samo JEDAN SASTOJAK!

Pranje jastuka je posao koje mnoge domaćice izbegavaju u širokom luku, ali evo zašto to nikako ne treba da bude tako.

09.08.2022 10:00

KOLIKO ČESTO PERETE JASTUKE? Grinje i prljavština iz njih može da nestane preko noći uz samo JEDAN SASTOJAK!
pexels.com

Iako mnoge domaćice smatraju da su izuzetno pedantne i da higijenu svoje kuće održavaju na visokom nivou, ponekad jednostavno zaboravljaju da obave neki važan posao koji bi trebalo da se podrazumeva. Naime, većina žena posteljinu pere barem jednom nedeljno, a neke tokom leta i češće. Međutim, mnoge zaboravljaju da su i jastuci idelano mesto na kojem se zadržavaju znoj, prljavština, ali i grinje i mnogi mikroorganizmi. 

TikTok je mreža na kojoj svi rado dele neka svoja otkrića i daju savete kako lakše rešiti određeni problem, pa je tako jedna mama podelila sa javnošću način na koji ona pere jastuke i tako ih čuva od uništavanja.

Mnogi će možda u prvi mah pomisliti da se radi o nekom skupom sredstvu ili kombinaciji više njih, ali ona zapravo koristi jedan prirodni preparat koji je poznat i za opuštanje. Naime, većina domaćica bi taj proizvod upotrebila da u prostorije svog doma unese malo opuštanja i da dom zamiriše nekim posebnim mirisom, a u pitanju su eterična ulja. 

Ova žena, koja na TikTok mreži ima profil pod nazivom mama_mila, deli savete za uređenje i čišćenje doma, a ovog puta je sa svojim pratiocima snimak gde pokazuje kako  za pranje jastuka koristi eterično ulje eukaliptusa u kombinaciji s deterdžentom za veš. Sve što treba uraditi jeste da se jastuci ubace u mašinu, da im se doda tečni deterdžent za veš i dve kapi ulja.

Jastuci se rellativno lako suše u mašini za sušenje veša, tako što se postave ravno, a ako se suše u sušari treba dodati tenisku lopticu kako bi sprečili njihovo uništavanje.

Trebalo bi ih, ako je verovati mama_mili, prati svakih šest meseci jer su puni bakterija, a iako to možda mnogima deluje kao veoma zahtevan posao, nema velike filozofije u tome i oni se mogu očistiti na brz i efikasan način.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)