Tetka Saveta

AKTIVAN ODMOR SA DECOM: Top 10 avantura koje vaše dete nikada neće zaboraviti!

Bilo da ostajete u Srbiji ili želite da se otisnete van granica naše zemlje, Srećna Republika otkriva neke od destinacija koje svako dete može samo da poželi!

03.08.2022 19:00

AKTIVAN ODMOR SA DECOM: Top 10 avantura koje vaše dete nikada neće zaboraviti!
Foto: Shutterstock

Još mesec dana ostalo je do početka nove školske godine. Bilo da planirate da letujete u rodnoj zemlji ili ste spremni da posetite neke od evropskih destinacija, Srećna Republika otkriva top 10 najatraktivnijih avantura za vaše dete, koje će ono večno pamtiti.

1. Avantura park

Na više destinacija po mnogim gradovima Srbije nalaze se letnji Avantura parkovi. Možda su vaši mališani željni pustolovina i avanturističkog duha, a ovi parkovi će im pružiti upravo sve to u jednom.

Igre bez granica su mnogi od nas gledali kao mali, a sve ono što smo mi imali prilike samo da pratimo na televiziji naša deca imaju prilike i da prožive. Avantura park je u vidu prepreka na 2 ili više nivoa koje deca vežbanjem savladavaju. Oni su savršeno bezbedni, a gornji nivoi su predviđen isključivo za decu u pratnji roditelja ili one preko 12 godina. Vaši mališani će uživati u prevazilaženju prepreka i osvajanju novih teritorija. Ma koliko uživali u video-igricama, ovo će biti “igrica” u kojoj će zaista i učestvovati.

2. Akvaparkovi

Savet je da proguglate internetom i saznate gde se nalaze u Srbiji najbolji akvaparkovi. Većina nas želi da kada ode na bazen uživa u plivanju u olimpijskom bazenu i u izležavanju na suncu, ali složićete se da mališani nisu oduševljeni time, a u prilog tome ide i činjenica da je na bazenima i skakanje u vodu zabranjeno. Ma koliko niste avanturistički tip, znajte da vaše dete čezne da ode u najinteresantnije akvaparkove.

Oni nude pregršt iznenađenja za celu porodicu. Imaju različitu ponudu bazena i rekvizita za najmlađe do tinejdžera, a u ponekim avanturama će identično uživati i mama i tata. Mnogi akvaparkovi nude mogućnost spuštanja toboganima ili na plutajućim gumama u koje mogu da stanu 2 ili više osoba, tako da je oduševljenje mališana zagarantovano.

3. Zabavni Park Asteriks - Francuska

Asteriks i Obeliks nude u parku obilje avantura za sve obožavaoce. Park se nalazi severno od Pariza, a poseduje šest svetova: Galsko selo, Rimsku imperija, Vikinge, Antičku Grčku, Egipat i Put kroz vreme, kao i ukupno 36 atrakcija u vidu rolerkostera i ostalih igrica.

4. Diznilend - Francuska

Evropski Diznilend se sastoji iz dva tematska parka, Diznilend parka i Volt Dizni Studio Parka. Simbol Diznilenda je uvek replika zamka iz Uspavane lepotice. Deca dok koračaju parkovima imaće priliku da vide junake iz crtanih filmova koje su mogli samo da zamišljaju, da prošetaju lavirintom Alise iz zemlje čuda ili se provozaju na brojnim rolerkosterima i vrteškama.

5. Port Avantura - Španija

Ovo je zabavni park koji privlači mnoge turiste, a nalazi se na sat vremena vožnje od Barselone. Ima šest celina, a to su: Mediteran, Kina, Meksiko, Polinezija, Divlji zapad i Sesamo Avantura. U svakom delu nalazi se mnoštvo vožnji prilagođenih različitim uzrastima. Najveći rolerkoster nalazi se u kineskom delu, dok je najmlađima najinteresantnija vožnja kanuom u Polineziji.

6. Evropa Park - Nemačka

Evropa park se nalazi u Rustu, u blizini Frajburga na jugozapadu Nemačke. Oni koji ga posete tvrde da je najbolji zabavni park u Evropi. Park je osmišljen tako da pruža zabavu svim uzrastima i otvoren je tokom cele godine. Postoji 11 rolerkostera i 14 tematskih delova.

7. Gardalend - Italija

Najveći zabavni park u Italiji je na obalama jezera Garda. Privlači mnogo turista zbog svoje raznovrsne ponude vožnji, poput Kolorado čamca, plavog tornada, avantura u svemiru i mnogih drugih. To su vožnje za ljubitelje adrenalina, dok je Magična kuća namenjena za one nešto mirnijeg duha.

8. Legolend - Nemačka

Evropski legolend se nalazi u Ginzburgu, u Nemačkoj. Legolend nudi zabavu za sve uzraste, aktivnosti u kojima može da učestvuje cela porodica, a svuda su stvari napravljene od lego kocki. Vožnja zmajem, gusenicom ili konjima, mini verzije stadiona, aerodroma, zamka i gradova je nešto što vaši mališani moraju videti. Legolend postoji i u Engleskoj i Danskoj.

9. Walibi park - Belgija

Ovaj park se nalazi u gradu Wawre u Belgiji. Postoje još tri parka, jedan u Holandiji i dva u Francuskoj. Najinteresantnije su vožnje poput Fleš beka, Kobre, Vampira i Uklete reke, dok će se najmlađima svideti Skvard taksi, Gitar lif i Vrtlog od žvaka.

Ovakva vrsta događaja se ne može prepričati, to je jedno posebno iskustvo koje bi mnoga deca trebalo da iskuse.

10. Polarna svetlost

Mnoga deca maštaju da jednostavno odu na more, na planinu i u uslovima pandemije sasvim je razumljivo da su ovakve želje maksimalne. Ipak možda vaše dete želi da istraži nešto nesvakidašnje, baš poput polarne svetlosti.

Možda se vama u detinjstvu nije pružila mogućnost da odete u neku od zemalja gde je moguće da vidite polarnu svetlost, ali to zaista nije put u svemir, a vaše dete će biti oduševljeno. Putovanja u evropske veće gradove je uvek primamljivo, ali ukoliko želite nešto originalno možete vašem detetu uplatiti put u neku od zemalja poput Švedske, Norveške, Finske, Islanda ili malo dalje Severne Kanade, Aljaske, Rusije ili Grenlanda. Priznaćete da je malo mesta na svetu koje deluju poput svetskog čuda, gde iz najtamnije noći izvire neverovatna polarna svetlost.

Aurora Borealis se najbolje vidi tokom hladnih i mračnih zimskih noći na severu zemlje, daleko od naseljenih mesta, a vaše dete to nikada neće zaboraviti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)