Tetka Saveta

UBACITE LOVOROV LIST U VEŠ MAŠINU I DOGODIĆE SE ČUDO! Ovaj neverovatan trik morate probati, evo u čemu je štos!

Ako ste mislili da je ova biljka delotvorna samo kada je u pitanju davanje posebnog ukusa vašim omiljenim jelima, grdno ste se prevaririli.

10.08.2022 10:00

UBACITE LOVOROV LIST U VEŠ MAŠINU I DOGODIĆE SE ČUDO! Ovaj neverovatan trik morate probati, evo u čemu je štos!
pexels.com

Verovato ste dosad isprobali razne načine da svojoj odeći prilikom pranja zadržite miris, teksturu ili čvrstoću i za to potrošile mnogo proizvoda. Međutim, neke domaćice su se dosetile i odlulile da koriste i neke prirodne preparate iz kuhinje kako bi imale veš kakav žele, pa su odlučile da to podele i sa svim ostalim damama i pomognu im da omiljenim komadima daju svežinu o kakvoj su oduvek sanjale. 

Ako ste neko kome je bitno da se veš očuva i da zadrži autentičnu boju, a da pritom božanstveno miriše, lovorov list je prema iskustvima i preporukama mnogih dama idealno rešenje. Ne samo što će on sačuvati obojenu odeću, već može i da vrati prvobitnu nijansu vašeg veša.

Lovorov list se može ubaciti direktno sa odećom u veš mašinu, ali je bolji efekat ukoliko farbanu odeću zajedno sa njim potopite u lavor s vodom. Naravno, treba znati da jedan list ove biljke ne čini čuda i da nije dovoljan, već da je neophodno da se iskoristi veća količina te posebne začinske biljke. 

pexels.com

Lovorov list ima višestruku ulogu u domaćinstvu

Ukoliko imate veću količinu odeće koju treba oprati, biće vam potrebno nekoliko listova za bolji efekat.  Najbolja metoda jeste da uzmete do desetak listova lovora, stavite ih u vodu i prokuvate. U prokuvanoj vodi, kada se malo ohladi, nakon 20 minuta potopite odeću koja bi trebalo da odstoji nekoliko sati. Pritom, povremeno je možete promešati rukom.

Kada je veš odstojao u vodi nekoliko sati, iscedite ga i operite kao i obično u mašini za pranje veša ili ako vam je zgodnije, ručno. Na beloj odeći koja je promenila izgled ili se ofarbala, najbolje ćete primetiti efekat te metode.

pexels.com

Na beloj odeći se najbolje vidi efekat upotrebe lovorovog lista

Mnoge dame znaju da lovorov list nije jedini kojim se može ukloniti dodatna boja ili mrlje sa odeće, pa pribegavaju korišćenju soli prilikom pranja veša. Dve kašike tog začina dovoljne su za pranje bele odeće kojoj će se zasigurno vratiti snežno bela boja.  

Ipak, glavobolju mnogima zadaje i tamna odeća. Često nakon pranja iz bubnja izvadimo garderobu koju nakon izvesnog vremena ne možemo prepoznati jer je izbledela. Kada su u pitanju komadi tkanina u intenzivnim tamnim bojama, teško je nakon dužeg pranja zadržati prvobitnu ili makar sličnu boju. Međutim, i za to je pronađeno idealno rešenje. Dodavanje kafe ili čaja prilikom pranja može se zadržati intenzivna tamna boju odeće. Vredi pokušati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)