Tetka Saveta

DA SMO SAMO ZNALI... Ako ovako odložite hleb, danima će biti svež! (VIDEO)

Evo rešenja kako da vam ova namirnica nikada ne ištrči iz kese i tako se ubajati mnogo brže.

24.07.2022 09:00

DA SMO SAMO ZNALI... Ako ovako odložite hleb, danima će biti svež! (VIDEO)
pexels.com

Hleb je jedna od osnovnih životnih namirnica i zbog toga bi trebalo da se čuva adekvatno kako se ne bi ubuđala ili sakupljala prašinu. Mnoge domaćice su za to pronašle praktičan način pa ga smeštaju u kutiju za hleb, dok je drugim damama praktičnije da ga drže u kesi.

Međutim, prilikom svakog vađenja i serviranja, svaka žena se susreće s problematičnim otvaranjem, zatvaranjem i vezivanjem kese ili gubljenjem plastikice koja pričvršćuje vrećicu, ukoliko je reč o isečenom hlebu. Ipak, postoji lakši način da spakujete kesu kako se ona ne bi odmotavala i hleb virio iz nje, čime on barem dvostruko duže ostaje svež.

Na TikToku se pojavio odličan trik koji je mnoge prosvetlio i dao im ideju kako da čuvaju hleb. Suština je u jednoj stvari - ukoliko je kesa poluprazna, od ivice gde se razdvaja sa hlebom, uvrtite kesu ukrug u pravcu kazaljke na satu i obmotavajte je kao da vrtite zavrtanj. Kada se pri dnu formira mali "vrtlog", okrenite kesu  naopako i tim njenim delom obmotajte ceo drugi hleba. Proces nikada nije bio jednostavniji, a garantuje da će hleb biti svež i pod "konac".

Mnoge žene su bile oduševljene trikom i svakako im je olakšao posao prilikom organizovanja namirnica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)