Kada vas mrzi da kuvate, ili prosto nemate vremena za komplikovana jela, brzinska jaja na oko su savršeno rešenje. Treba vam samo nekoliko minuta i dobićete ukusan obrok. Međutim, šta da radite kada u kući nemate masti ili ulja... Ne brinite vaš spas je krastavac!
Na internetu mogu da se pronađu najluđi trikovi za spremanje hrane, ali uputstvo kako da ispržite jaje uz pomoć krastavca je zaista prava retkost. Zato i ne čudi što je video u kojem je objašnjen proces pripreme jela, brzo postao viralan i izazvao lavinu komentara.
Naime, sve što treba da uradite je da presečete krastavac, i jednom polovinom premažete dno tiganja.
Potom uključite ringlu i stavite jaje - za tren oka, ono je isprženo, a vi niste morali da koristite ulje ili mast.
Ne može se poreći da je ovaj metod beskrajno zabavan, e sad, pitanje ukusa je nešto sasvim drugo.
Zato je rat u komentarima bio sasvim očekivan: jedni su bili oduševljeni i tvrde da su odmah isrobali ovaj metod u praksi i da zaista deluje. S druge strane, postavlja se pitanje ko uopšte želi "jaja na krastavcu", kao i da ovaj trik uopšte ne deluje.
- Sramota me je da priznam, iako znam kako da pržim jaja, isprobao sam ovaj trik i uopšte ne funkcioniše. Takođe, nije objašnjeno ni koliko dugo se tiganj zagreva, i na koliko stepeni treba da bude uključena ringla - glasio je jedan od komentara.
Vi procenite sami da li želite da ga isprobate.
Komentari (0)