Tetka Saveta

NAJBOLJI TRIK IKAD ZA ČIŠĆENJE BELIH PATIKA: Kada vidite rezultate pre i posle nećete moći da verujete da je to isti par obuće! (FOTO)

Prema rečima oduševljenih korisnika društvenih mreža, u pitanju je savršen recept za skidanje prljavštine i vraćanje starog sjaja vašem omiljenom paru obuće.

bySrećna Republika

20.10.2024 06:25

NAJBOLJI TRIK IKAD ZA ČIŠĆENJE BELIH PATIKA: Kada vidite rezultate pre i posle nećete moći da verujete da je to isti par obuće! (FOTO)
Shutterstock

Par belih patika nezaobilazan su deo gotovo svakog garderobera - klasičan komad koji može da se kombinuje s mnogim odevnim kombinacijama i uvek ostaje u trendu. Međutim, zbog svoje osetljive boje, bele patike mogu veoma brzo izgubiti sjaj i postati sive i prljave. 

Patike, kao i ostala obuća, moraju da izdrže mnogo - od šetnje po kiši i hodanja po prometnim gradskim ulicama, do izvođenja psa ili dece u park. One jednostavno prate naše svakodnevne aktivnosti, pa nije ni čudo što često izgledaju prljavo i "istrošeno", piše Mirror. 

S druge strane, iako svesni svega toga, mnogi bi želeli da njihove bele patike uvek izgledaju kao nove, ali nisu sve metode čišćenja prikladne. Budući da su mnoge patike izrađene od kože, nepravilno čišćenje može čak i oštetiti materijal. Ipak, jedna majka je uverena da je pronašla najbolji način za vraćanje sjaja prljavim belim patikama, a rezultati su neverovatni. Ova mama je podelila svoje iskustvo u popularnoj Fejsbuk grupi obožavatelja gospođe Hinch, poznate influenserke za čišćenje.

Pokazala je fotografije pre i posle čišćenja svojih belih patika i razlika je bila neverovatna.

Printscreen/Trr Lge/Facebook

Patike pre i posle čišćenja na ovaj način

Prije nego što se uhvatila posla, tenisice su bile prekrivene mrljama od blata i izgledale su staro i sivo. No, nakon što ih je očistila, patike su izgledale kao da su upravo kupljene. U svojoj objavi, žena je objasnila kako je postigla te rezultate.

- Bila je to misija spasavanja mojih patika - počela je ona.

Kako je dodala, najpre je izvadila pertle i stavila ih u mešavinu izbjeljivača i sredstva za uklanjanje mrlja i kipuće vode.

- Poprskala sam patike sredstvom za odmašćivanje, stavila ih u vruću vodu s izbeljivačem i obrisala krpom od mikrovlakana. Nakon toga sam ih ubacila u veš-mašinu. Pertle sam isprala, ponovno ih izbelila i izribala četkicom za zube, a zatim ih stavila u posudu s izbeljivačem i vrelom vodom. To je sve - objasnila je ona.

Korisnici društvenih mreža bili su oduševljeni ovom taktikom i njenim rezultatima.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)