Tetka Saveta

NAJJEFTINIJI TRIK KAKO DA BELE PATIKE BUDU KAO NOVE: Potrebna su vam samo tri sastojka koja već imate u kući! (FOTO)

Uz pomoć ovog saveta biće čiste očas posla.

12.04.2024 12:20

NAJJEFTINIJI TRIK KAKO DA BELE PATIKE BUDU KAO NOVE: Potrebna su vam samo tri sastojka koja već imate u kući! (FOTO)
Shutterstock

Bele patike ne izlaze iz mode. Lako se uklapaju uz garderobu, udobne su za nošenje, ali im je mana što se brzo prljaju. Ukoliko ih perete često vrlo brzo će izgubiti boju i izgledaće iznošene i stare iako ste ih nedavno kupili.

Postoje brojni trikovi kako da ih očistite. Za početak ako su nakupile smao malo prašine i nisu previše prljave dovoljno je da ih prebrišete magičnom krpom koja će očistiti prljavštinu. Međutim, ako su se baš ispljale morate ih temeljno očisti. Postoji način kako da ih očistite očas posla, a nakon toga će biti blistavo bele kao da su nove. 

FOTO: Dženeta Resili

Prljave patike često viđamo, ali zbog "nezgodnog" đona neke je i teško očistiti

 

Na društvenim mrežama se pojavio snimak kako da za minut bele patike ponovo zasijaju punim sjajem.Sve što vam je potrebno su tri sastojka koja imate u kući. Potrebno je uzeti kašiku paste za zube, jednu kašiku sode bikarbone i kašiku deterdženta za posuđe i sve to dobro izmešajte u posudi dok ne dobijete kompaktnu smesu. Starom četkicom za zube nanesite ovu smesu na patike i temeljno izribajte najprljavije delove. Neophodno je smesu naneti i na đon, koji je posebno prljav. Sa đona smesu uklonite vlažnom krpicom, dok gornju površinu patika dobro iščetkajte. Smesa može, ali i ne mora da odstoji na patikama koji minut.

 

Nakon toga vlažnom krpom pređete preko patika kako biste pokupili ostatak prljavštine i smese kako ne bi oštetila tkaninu. Nakon ovog čišćenja patike će ponovo postati bele kao kad ste ih kupili. Ovo je jedan od najjeftinijih načina da sačuvate svoje patike i malo ih osvežite.

Na društvenim mrežama ljudi su oduševljeni ovim načinom čišćenja belih patika. Mnogi su naveli kako koriste ovaj trik radi i da ga često koriste. Ne samo što je jednostavan i brz, vrlo je povoljan i jeftin, a patike možete dugo nositi bez potrebe da kupujete nove. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)