Tetka Saveta

OČISTITI KAMENAC SAMO JEDNIM SASTOJKOM: Domaćice se kunu u ovaj trik (VIDEO)

Čišćenje kuće bez upotrebe hemikalija.

12.04.2024 09:40

OČISTITI KAMENAC SAMO JEDNIM SASTOJKOM: Domaćice se kunu u ovaj trik (VIDEO)
shutterstock.com

Održavanje kuće uvek je zahtevna aktivnost. Domaćice troše pravo bogatstvo kako bi održavale prostorije urednim, a rezultati ponekad izostaju.

Uporni kamenac je jedan od najvećih izazova. Ma koliko se trudili da ga uklonimo, uvek ostanu ružni tragovi, posebno na slavinama. Umesto upotrebe skupocenih hemikalija iskoristite sredstvo koje svi imamo kod kuće, a koje vam neće oštetiti kućni budžet. Reč je o sirćetu.

Na TikTok profilu "Mama za 5" objašnjen je jednostavan proces čišćenja, a pored sirćeta potrebna vam je obična kesa i krpa. Sve što treba da uradite jeste da slavinu natopite sirćetom i obložite je kesom. Rezultat će vas oduševiti.

 

@mamazapet Ne trebate bukvalno skiniti slavinu. 😁 Ja jesam jer mi suprug pravi novu kuhinju. ❤️ #ajmocistit #mamazapet #trikovi #savjeti ♬ original sound - Mama za pet

 

Ovaj snimak lajkovalo je više od 20.000 korisnika TikTok-a. Oni su u komentarima pisali svoja iskustva i davali predloge za efikasno uklanjanje kamenca bez preparata kućne hemije. 

- Soda bikarbona i sirće su odlični.

- Malo limunovog soka i sirćeta. Odlično je.

- Da li mora da se skine slavina?

- Ovo izgleda fantastično, moram da isprobam - samo su neki od komentara.

Osim za čišćenje slavina, sirće je odlično i za pranje prozora. 

- Mi snažno zagovaramo upotrebu prirodnih sastojaka, posebno mešavinu vode i sirćeta. Ova jednostavna, ali efikasna mešavina može transformisati vaše prozore, ostavljajući ih bez tragova u sekundi. Nije reč samo o čistoći stakla, već i o opštem zdravlju i osvetljenju vašeg doma - tvrde stručnjaci.

Mešavina vode i belog sirćeta u razmeri 1:1, koju možete staviti u bočicu sa sprejom, predstavlja najlakši način nanošenja. Ovo je netoksično rešenje, koje "garantuje odmah vidljive rezultate.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)