Tetka Saveta

EVO KAKO DA NAPRAVITE KNEDLE BEZ GRIZA: Zbog ovog sastojaka biće mekane i neće se raspadati (FOTO)

Domaće su uvek najbolje.

10.04.2024 12:00

EVO KAKO DA NAPRAVITE KNEDLE BEZ GRIZA: Zbog ovog sastojaka biće mekane i neće se raspadati (FOTO)
shutterstock.com

Topla supa sa knedlama neizostavna je tokom svakog porodičnog ručka. Na njoj su odrastale generacije, a svi će se složiti da su je naše bake najbolje spremale. Ma koliko da je jednostavnije da se kupe one iz kesice, miris i ukus domaće supe ništa ne može za meniti.

Neki vole više onu sa rezancima, neki sa knedlama, ali svi će se složiti da je omiljena svim generacijama. Ukoliko i vi volite knedle, ne ustručavajte se da ih i sami napravite. Neće vam oduzeti previše vremena, a vaši ukućani biće oduševljeni. 

shutterstock.com

domaća supa sa knedlama

Evo kako da napravite domaće knedle koje se neće rasprasti tokom kuvanja. Potrebno vam je nekoliko sastojaka i malo veštine prilikom pravljenja.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 6-8 kašičica palente
  • prstohvat sode bikarbone
  • pola kašičice vegete ili so

Priprema:

Jaje dobro izmutiti, dodati griz, sodu i so. Smesu pustiti bar 15 minuta da odstoji. Smesa trebe biti gusta, ako nakon sto je odstajala nije, dodati jos malo palente. Malom vlažnom kašikom vaditi smesu u kipuću supu i kuvati na srednjoj temperaturi oko 15 minuta dok knedle jedna po jedna ne isplivaju na površinu šerpe.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)