Topla supa sa knedlama neizostavna je tokom svakog porodičnog ručka. Na njoj su odrastale generacije, a svi će se složiti da su je naše bake najbolje spremale. Ma koliko da je jednostavnije da se kupe one iz kesice, miris i ukus domaće supe ništa ne može za meniti.
Neki vole više onu sa rezancima, neki sa knedlama, ali svi će se složiti da je omiljena svim generacijama. Ukoliko i vi volite knedle, ne ustručavajte se da ih i sami napravite. Neće vam oduzeti previše vremena, a vaši ukućani biće oduševljeni.
Evo kako da napravite domaće knedle koje se neće rasprasti tokom kuvanja. Potrebno vam je nekoliko sastojaka i malo veštine prilikom pravljenja.
Sastojci:
Priprema:
Jaje dobro izmutiti, dodati griz, sodu i so. Smesu pustiti bar 15 minuta da odstoji. Smesa trebe biti gusta, ako nakon sto je odstajala nije, dodati jos malo palente. Malom vlažnom kašikom vaditi smesu u kipuću supu i kuvati na srednjoj temperaturi oko 15 minuta dok knedle jedna po jedna ne isplivaju na površinu šerpe.
Komentari (0)