Tetka Saveta

NAJBOLJI TRIKOVI ZA ČIŠĆENJE VODOKOTLIĆA: Posle ovoga će blistati kao da je nov, a kupatilo će mirisati!

Kad podignete poklopac nemojte se iznenaditi ako zateknete višegodišnju nataloženu prljavštinu i kamenac.

04.04.2024 11:50

NAJBOLJI TRIKOVI ZA ČIŠĆENJE VODOKOTLIĆA: Posle ovoga će blistati kao da je nov, a kupatilo će mirisati!
shutterstock.com

Kupatilo je prostor gde se obavlja lična higijena zbog čega je redovna higijena neophodna. Zbog dosta vlage upravo u kupatili se najčeššće stvara buđ. Međutim, često se dešava da čak i kad detaljno izribate kupatilo oseća se neprijatan miris. 

Razlog za to je prljav vodokotlić. Kad podignete poklopac nemojte se iznenaditi ako zateknete višegodišnju nataloženu prljavštinu i kamenac.

Srećna republika vam otrkriva 5 najefikasnijih trikova upravo za čišćenje vodokotlića koji će zablistati kao nov i radiće besprekorno. 

shutterstock.com

Nije dovoljno ribanje samo WC šolje potrebno je očistiti i vodokotlić

 

1. Sirće i soda bikarbona

Otopite šoljicu sode bikarbone u sirćetu, sipajte je u vodokotlić i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro isperite vrućom vodom za penušave rezultate.

2. Tablete za čišćenje

Na tržištu postoje odlične tablete upravo za čišćenje vodokotlića. Upotreba je vrlo jednostavna. Samo ih ubacite uveče u vodokotlić dok je pun vode i ujutru povucite vodu. Prilikom izbora vodite računa da ne uzimate one tablete koje menjaju boju WC šolje.

3. Deterdžent i sirće

Ovo je još jedna sjajna kombinacija koja odlično čisti vodokotlić, a uz to i ima svež miris. Pomešajte pola šoće tečnog deterdženta sa šoljom sirćeta i sipajte u vodokotlić nakon svakog ispiranja. Ako imate posebno tvrdokorne mrlje, ostavite ovu smesu preko noći ljanje preko noći će vam pomoći. Obavezno dobro isperite vodokotlić preko noći, ali obavezno ga isperite pre ponovnog korišćenja.

Shutterstock

Redovno čistite WC šolju

 

4. Izbeljivač

Još jedno provereno sredstvo koje sigurno uklanja i najtvrdokornije mrlje u vodokotliću. Sipajte jedan čep izbeljivača u vodokotić, sačekajte pola sata i jednostavno isperite. Da bi sva prljavština otišla vodokotlić isperite više puta.

5. Sok od limuna

Sok od limuna je univerzalno sredstvo za čišćenje posebno tvrdokronih, žutih mrlja i kamenca. Da biste bolje izribali vodokotlić najpre ga ispraznite od vode a ventil zatvorite. Iscedite limun u posudu i starom četkicom za zube nanesite sok na unutrašnjost vodokotlića i temeljno ga izribajte. Pustite vodu i isperite. Limunska kiselina će vam pomoći ne samo da se rešite tvrdokornih mrlja već će za sobom ostaviti svež miris.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)