Tetka Saveta

PASTA ZA ČIŠĆENJE KUPATILA UKLANJA KAMENAC I MRLJE KAO OD ŠALE: Pločice i sanitarije će blistati kao da ste ih tek kupili!

Sve što vam je potrebno za pripremu ovog domaćeg sredstva su tri jeftina sastojka koja verovatno već imate.

02.12.2023 12:00

PASTA ZA ČIŠĆENJE KUPATILA UKLANJA KAMENAC I MRLJE KAO OD ŠALE: Pločice i sanitarije će blistati kao da ste ih tek kupili!
shutterstock.com

Ribanje kupatila je mnogim domaćicama najneomiljeniji posao. Pored toga što iziskuje vreme, često traži i fizičku snagu, kao i boravak u prostoriji koja je puna isparenja od hemikalija za dezinfekciju.

Skidanje kamenca i mrlja sa pločica i sanitarija ume da bude zamorno, a neretko ni posle temeljnog čišćenja specijalizovanim sredstvima izostaje blistavi sjaj. Ukoliko su pločice i sanitarije u vašem kupatilu starijeg datuma, a želite da zablistaju kao da su novi, očistite ih pastom koju možete da napravite sami, i to od samo tri sastojka.

Sve što vam je potrebno su soda bikarbona, tečni deterdžent za sudove i troprocentni hidrogen.

Shutterstock

Pastu za uklanjanje nečistoća nanesite po svim slavinama, sanitarijama i pločicama i isperite je posle pola sata

 

Pomešajte 100 grama sode bikarbone sa supenom kašikom deterdženta za sudove i 50 mililitara hidrogena tako da dobijete malo gušću pastu. Nanestite ovu pastu na vlažne sanitarije, pločice i slavine, pa ostavite da deluje oko pola sata. Posle pola sata vodom i vlažnom krpom energično prebrišite sve delove koje ste prethodno premazali pastom, pa ih na kraju isperite hladnom vodom. Podne pločice ne morate ispirati, samo ih prebrišite briskom ili krpom koju ste prethodno pokvasili i dobro ocedili.

Pored toga što će pločice, sanitarije i baterije biti blistave i bez kamenca i mrlja, zahvaljujući deterdžentu za sudvoe kupatilo će divno mirisati. Troprocentni hidrogen u kombinaciji sa sodom biakrbonom će ukloniti sve nečistoće, a kupatilom se neće širiti oštar miris hemikalija što se inače događa kad koristimo fabrička sredstva za održavanje higijene.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)