Tetka Saveta

SAMO JEDNA STVAR 100 ODSTO UKLANJA KAMENAC IZ WC ŠOLJE: Ali, pod uslovom da ne napravite veliku grešku!

Ostavite da odstoji preko noći i ujutru neće biti kamenca.

19.10.2024 08:30

SAMO JEDNA STVAR 100 ODSTO UKLANJA KAMENAC IZ WC ŠOLJE: Ali, pod uslovom da ne napravite veliku grešku!
Schutterstock

Čak i ako čistite kupatilo skoro svaki dan, sav trud će pasti u vodu ako u WC šolji ostanu tragovi kamenca koji vremenom mogu da dobiju ružnu žutu ili braon boju. Ali, pre nego što počnete sa čišćenjem, ne zaboravite da uradite najvažniju stvar - izvucite što je moguće više vode iz WC šolje.

Kada se jedna komentatorka požalila na Fejsbuku da ima veliki problem sa upornim kamencem, kao i da joj je kombinacija sode bikarbone i sirćeta samo delimično pomogla, dobila je savet da iskoristi limunsku kiselinu.

- Imala sam isti problem i ono što sam uradila je da prvo ispraznim vodu iz WC šolje, a nakon toga sam sipala limunsku kiselinu. Poenta je da kiselinu ostavite što duže, tada će efekat biti još bolji. Idealno bi bilo da sve odstoji preko noći. Ujutru pustite vodu i nestaće tragovi kamenca. Sve to sam uradila prošle nedelje i bila sam šokirana koliko brzo je nestao kamenac. Miks sode bikarbone i sirćeta nikada nije imao ovakav efekat - glasio je savet jedne žene.

Schutterstock

Ne zaboravite najvažniju stvar

 

- Ja živim u kraju gde je voda veoma "tvrda", odnosno puna je kalcijuma i magnezijuma, zbog čega se kamenac pojavljuje skoro preko noći i što je najgori veoma brzo se nataloži. Sve sam probala, uključujući tu i specijalne proizvode za čišćenje, ali bez rezultata. Jedino mi je pomogla limunska kiselina - objasnila je druga komentatorka, prenosi Mirror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)