Tetka Saveta

UZALUD STE ČISTILI KUĆU AKO STE NAPRAVILI NEKU OD OVIH GREŠAKA: Ekspert otkriva šta nikako ne smete da radite!

Vodite računa kako čistite radne površine, posebno u kuhinji.

14.10.2024 06:05

UZALUD STE ČISTILI KUĆU AKO STE NAPRAVILI NEKU OD OVIH GREŠAKA: Ekspert otkriva šta nikako ne smete da radite!
Shutterstock

Džaba ste čistili celu kuću ako to niste uradili kako treba. Bar tako tvrdi Amber Elis, stručnjak za čišćenje, koja kaže da većina ljudi pravi tri neoprostive greške tokom raspremanja doma.

U viralnom snimku koji je objavila na TikToku Amber navodi da će nam uloženi trud biti uzaludan ako ne ispoštujemo nekoliko važnih pravila tokom čišćenja.

Prvo, velika je greška, kako ona navodi, da kuhinjski sunđer, koji koristite u sudoperi, istovremeno služi i za brisanje radnih površina.

- To će samo izazvati probleme jer ćete na ovaj način širom kuhinje preneti gomilu bakterija. Umesto toga, moj savet je da za brisanje radnih površina upotrebljavate krpu od mikrofibera - napominje Amber.

Drugi propust je korišćenje prevelike količine sredstva za čišćenje. Ne samo da ćete ostaviti tragove na radnim prašinama, nego ćete napraviti još veći haos, i nećete ukloniti prljavštinu.

Na kraju, ako dezinfikujete radne površine u kuhinji, obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu. Većina proizvoda treba da stoji pet do deset minuta pre nego što počne da deluje.      

shutterstock.com

Napravićete više štete nego koristi ako sunđer za pranje sudova koristite i za brisanje radnih površina

Veliku pažnju je nedavno privukla i velika greška koju mnogi prave tokom ribanja kupatila. Naime, pre nego što uopšte pređete na ribanje WC-šolje, prvo treba da obrišete prašinu sa nje, ma koliko to čudno zvučalo. 

Korisnica TikToka, koja je poznata po viralnim snimcima o čišćenju, objavila je video u kom je detaljno objasnila kako se pravilno čisti toalet. Ona napominje da posao počinje čišćenjem prašine, i da ćete, ako to ne uradite, doći u situaciju da mokre ostatke prašine razvlačite po čitavoj površini, pri čemu šolja nikada neće biti čista u celosti.

Posle brisanja prašine Tiktokerka savetuje da očistite svaki milimetar sa spoljne strane, uključujući i ručku/dugme za puštanje vode, kao i sve uglove toaleta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)