Tetka Saveta

KAKO DA ZAUVEK OTERATE DOSADNE MUŠICE IZ KUĆE? Ove greške svi prave u borbi protiv insekata

Kako temperetura napolju raste, rojevi voćnih mušica su sve češći "gosti" u kući.

04.07.2024 17:00

KAKO DA ZAUVEK OTERATE DOSADNE MUŠICE IZ KUĆE? Ove greške svi prave u borbi protiv insekata
Shutterstock

Ponekad ovih dosadnih insekata ima toliko da vam se čini da je odbrana od njih nemoguća. Međutim, nije tako, i ako se budete pridržavali nekoliko pravila za održavanje kućne higijene, lako ćete se otarasiti dosadnih mušica.

Imajte u vidu da miris trule hrane privlači mušice, i to je za njih najlepšti miris na svetu, i zbog toga je veoma važno da leti ne pravite neku od klasičnih grešaka.

- Vodite računa kako držite i koliko često bacate smeće. Jedina prava zaštita od mušica je da kesa sa đubretom uvek bude hermetički zatvorena. Takođe, trula hrana, poput ostataka voća privlači mušice i zato je bittno da što češće praznite kantu za đubre - navodi Pol Džekson, stručnjak za uklanjanje smeća.

Pixabay.com

Proverite u čemu grešite

 

On napominje i da je veoma korisno da pod u kuhinji čistite što češće, barem svakog drugog dana. Ako živite u kući, Džekson savetuje i da kantu za smeće izbacite napolje. 

- Održavanje higijene u kuhinji je najvažnije. Ormarići za hranu treba da budu čisti i provetreni. Kanta za smeće treba da bude sakrivena od direktnog udara sunčanih zraka, kako bi se usporio proces truljenja hrane - preporučuje Džekson, prenosi Express.co.uk.

Da podsetimo, većini slučajeva, mušice polažu jaja u kuhinjskim odvodima! Tu su uslovi za razmnožavanje i polaganje jaja idealni. 

Stručnjaci savetuju i da sudove perete odmah ili ih stvarite u mašinu za sudove.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)