Odrasli

KADA ČUJETE KOJU GADOST STE JUTROS POJELI UZ PRVU KAFU, ŽIVOT ĆE VAM SE SMUČITI: Ovo je najveća noćna mora svih!

Kao i uvek, dan ste započeli uz neizbežnu šolju jake crne kafe.

29.06.2024 09:40

KADA ČUJETE KOJU GADOST STE JUTROS POJELI UZ PRVU KAFU, ŽIVOT ĆE VAM SE SMUČITI: Ovo je najveća noćna mora svih!
Shutterstock

Jer, šta ima bolje od udarne doze kofeina koja će nam podići raspoloženje. Međutim, ono što ste popili nije bila samo kafa, i lekari tvrde da ste u toj istoj šolji, u organizam uneli i ostatke bubašvabe. Da, znamo, život vam se smučio, ali činjenice se ne mogu promeniti.

Naime, doktor Karan Radž koji je veoma popularan na TikToku je objavio video kojim je šokirao sve ljubitelje kafe. 

- Mlevena kafa koju možete kupiti u bilo kojoj prodavnici, u sebi sadrži mlevene bubašvabe! Jedan deo zrna kafe zarazi se bubašvabama i drugim insektima - tvrdi Radž.

On dodaje da je uskladištenu kafu u zrnu skoro nemoguće u potpunosti zaštititi od insekata, i njihovi ostaci se melju zajedno sa kafom.

- Ako niste znali, brojne nacionalne zdravstvene institucije dozvoljavaju izvestan procenat delova buba u našoj hrani. Sa druge strane, dobra vest je da su bubašvabe pune proteina - pokušao je da se našali Radž.

Takođe, on napominje da se u ekstremnim situacijama dešava da se u mlevenoj kafi nađe i do 10 odsto samlevenih ostataka insekata!

Ilustracije radi, po podacima sakupljenim tokom brojnih istraživanja, za 12 meseci u telo unesemo između 500 grama i jednog kilograma ostataka raznih insekata.

Logično, ovaj video je izazvao pravu lavinu konetara užasnutih pratilaca, a komentar koji je najbolje opisao šok kafopija, glasi:

"Hoćete da mi kažete da svakog dana pijem onu istu stvar koje se užasavam celog života?".

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)