Kroasan je mnogima omiljeno pecivo ujutru ili za vreme užine na poslu. Njegov neodoljiv miris ne ostavlja nikoga ravnodušnim, a fil od džema ili krema otvara sva čula. Iako se svima nama čini da je konzumiranje pecva jednostavno, šta god da je u pitanju čini se da postoje neka pravila kada je barem ovo lisnato testo u pitanju. Vilijam Hanson je za Dejli rekord objasnio kako mi to sve vreme pogrešno radimo.
Jedna od prvih stvari koje je ovaj stručnjak za Bonton primetio da ljudi rade, a objasnio u Instagram videu, jeste da ljudi umaču kroasan u topli napitak. On je naglasio kako to nije preporučljivo jer se na taj način ne može "uživati u punom ukusu".
Neki među nama imaju običaj da dodaju naknadno puter, a Hanson objašnava da je to nepotrebno jer je kroasan već namazan njime. Oni koji su u restoranu ili kantini i tokom jela koriste nož za ovo pecivo, Hanson napominje da je to nepotrebno i da se pecivo jede daleko jednostavnije.
- Ne treba vam nož da ga sečete.Umesto toga, rukom odlomite komadić kroasana i dodajte džem ili šta god želite da stavite na taj komad.- napominje on.
Hanson je u Instagram objavi stavio malo džema na tanjir pre nego ga je namazao na parče peciva, govoreći da preliv dodaju na tanjir, a ne u nožem iz tegle.
Naravno, u komentarima ispod njegovog snimka bilo je podeljenih mišljenja. Neki korisnici mreže branili su svoj način jedenja kroasana rekavši kako vole da dodaju puter i da umaču kroasan u topli napitak.
- Ali Vilijame, Francuzi direktno umaču kroasan u kafu, to je francusko pecivo? Zar nisu u pravu?
- Prepolovim ga na pola i dodam puter i tako ga smažem za doručak.
- Naravno, ne morate da dodajete puter, ali je prokleto ukusno kada to učinite.
- Cenim Bonton i "narodnu" upotrebu, ali kao Francuzi mi to umačemo i to je prihvatljivo- bili su neki od komentara.
Hansonu su neki poručili da je nekada zadovoljstvo ispred bilo kakvih manira i da ljudi vole prirodnost i neposrednost pa čak i kad je jelo u pitanju, pa su mu poručili da će rado biti "nekulturni" kada je hrana u pitanju ali u svoja četri zida ako je već to za javnost neprihvatljivo.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)