Tetka Saveta

CEO ŽIVOT POGREŠNO JEDEMO KROASAN? Stručnjak za Bonton objašnjava kakvu grešku pravimo i izazvao brojne komentare, oglasili se čak i Francuzi (FOTO)

Iako smo mislili da je konzumiranje bilo kojeg peciva tako jednostavno, izgleda da nešto ipak radimo na neispravan način

09.10.2023 16:01

CEO ŽIVOT POGREŠNO JEDEMO KROASAN? Stručnjak za Bonton objašnjava kakvu grešku pravimo i izazvao brojne komentare, oglasili se čak i Francuzi (FOTO)
Instagram-williamhansonetiquette

Kroasan je mnogima omiljeno pecivo ujutru ili za vreme užine na poslu. Njegov neodoljiv miris ne ostavlja nikoga ravnodušnim, a fil od džema ili krema otvara sva čula. Iako se svima nama čini da je konzumiranje pecva jednostavno, šta god da je u pitanju čini se da postoje neka pravila kada je barem ovo lisnato testo u pitanju. Vilijam Hanson je za Dejli rekord objasnio kako mi to sve vreme pogrešno radimo.

Jedna od prvih stvari koje je ovaj stručnjak za Bonton primetio da ljudi rade, a objasnio u Instagram videu, jeste da ljudi umaču kroasan u topli napitak. On je naglasio kako to nije preporučljivo jer se na taj način ne može "uživati u punom ukusu". 

shutterstock.com

Ako ste mislili da pravilno jedete kroasan bili ste u zabludi, barem po mišljenju stručnjaka za Bonton

Neki među nama imaju običaj da dodaju naknadno puter, a Hanson objašnava da je to nepotrebno jer je kroasan već namazan njime. Oni koji su u restoranu ili kantini i tokom jela koriste nož za ovo pecivo, Hanson napominje da je to nepotrebno i da se pecivo jede daleko jednostavnije.

- Ne treba vam nož da ga sečete.Umesto toga, rukom odlomite komadić kroasana i dodajte džem ili šta god želite da stavite na taj komad.- napominje on.

Hanson je u Instagram objavi stavio malo džema na tanjir pre nego ga je namazao na parče peciva, govoreći da preliv dodaju na tanjir, a ne u nožem iz tegle.

Naravno, u komentarima ispod njegovog snimka bilo je podeljenih mišljenja. Neki korisnici mreže branili su svoj način jedenja kroasana rekavši kako vole da dodaju puter i da umaču kroasan u topli napitak.

 

- Ali Vilijame, Francuzi direktno umaču kroasan u kafu, to je francusko pecivo? Zar nisu u pravu?

- Prepolovim ga na pola i dodam puter i tako ga smažem za doručak.

- Naravno, ne morate da dodajete puter, ali je prokleto ukusno kada to učinite.

- Cenim Bonton i "narodnu" upotrebu, ali kao Francuzi mi to umačemo i to je prihvatljivo- bili su neki od komentara.

Hansonu su neki poručili da je nekada zadovoljstvo ispred bilo kakvih manira i da ljudi vole prirodnost i neposrednost pa čak i kad je jelo u pitanju, pa su mu poručili da će rado biti "nekulturni" kada je hrana u pitanju ali u svoja četri zida ako je već to za javnost neprihvatljivo.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)