Tetka Saveta

KUHINJA VAM SMRDI NA LUK I ZAPRŠKU: Efikasan trik da se u rekordnom roku oslobodite neprijatnih mirisa posle pripreme ručka (VIDEO)

Poseban problem je riba čiji miris se danima oseća ne samo u kuhinji već i u ostatku kuće.

06.10.2023 16:01

KUHINJA VAM SMRDI NA LUK I ZAPRŠKU: Efikasan trik da se u rekordnom roku oslobodite neprijatnih mirisa posle pripreme ručka (VIDEO)
shutterstock.com

Dinstanje luka, što je osnova gotovo svakog ručaka, za posledicu ima neprijatan miris koji dugo ostaje u kuhinji čak i nakon što ste završili da pripremom obroka.

Poseban problem je priprema ribe čiji miris se danima oseća ne samo u kuhinji već i u ostatku kuće čak i kad zatvorite vrata od kuhinje. Većina domaćica ima problem kako da se reši mirisa luka, zaprške ili ribe posle pripreme ručka. 

Kako da zamiriše na čisto?

Čak i ako koristite aspirator prilikom kuvanja ili držite otvoren prozor deo neprijatnih mirisa prilikom spremanja ručka uvek nekako ostane i potrebno je duže vreme da se kuhinja izvetri. 

U borbi sa neprijatnim mirisima domaćice koriste razne trikove od osveživača vazduha do čaše sa sirćetom koje upija neprijatne mirise. Ali, onda vam ostaje jak miris sirećeta koga se treba otarasiti. Ne daj Bože da vam prilikom pripreme hrane ručak malo zagori ovaj miris nećete moći danima da istrate iz kuće. 

Kako je na Tik Toku pokazala jedna domaćica ona se sa neprijatnim mirisima u kuhinji bori uz jednostavan trik. Na ovaj način ona se nerpijatnih mirisa otarasi u rekordnom roku, a kuća joj miriše na limun i čisto.

- Najjednostavniji i najbrži način da se otarasite neprijatnih mirisa iz kuće - napisala je ona uz ovaj post.

Ona je i praktično pokazala kako pravi rastvor koji joj pomaže da se otarasi smrda iz kuhinje.

Sastojci:

  • 1/2 merice alkoholnog sirćeta
  • 2 merice vode
  • 2 limuna
  • kašičica vanile

Priprema:

Kako se vidi na snimku ona je u šerpu sipala sirćeta, vodu, dodala je na kolutove isečen limun i vanilu. Sve je to kuvala na šporetu desetak minuta. Sirće je pokupilo neprijatne mirise, a limun je neutralizovao sirće pa je rezultat kuća bez neprijatnih mirisa za tili čas. 

Mnoge domaćice koje su isprobale ovaj trik tvrde da deluje. Umesto mirisa luka kuća im zamiriše na limun i čistoću. uz diskretan miris vanile. Naravno, ne treba zaboraviti da je provetravanje ipak neophodno ne samo zbog mirisa već i zbog viška vlage koja se neminovno stvara u kuhinji tokom kuvanja. Ukoliko vlaga ne izađe napolje rizikujete da vam se po ćoškovima kuhinje pojavi buđ. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)