Tetka Saveta

KAKO BEZ PRANJA UKLONITI MIRIS ZNOJA I DUVANA IZ ODEĆE? Stvarno je moguće, pratite ove savete!

Ukoliko vas je miris cigareta ili znoja izluđivao i neprestano ste prali odeću, sada to više ne morate da radite, jer Srećna Republika otkriva 9 načina na koje ćete se rešiti neprijatnih mirisa.

16.04.2022 20:00

KAKO BEZ PRANJA UKLONITI MIRIS ZNOJA I DUVANA IZ ODEĆE? Stvarno je moguće, pratite ove savete!
shutterstock.com

Koliko puta vam se desilo da ste oprali novu haljinu ili košulju, ali je ona posle nepunih sat vremena u kafiću poprimila dim cigareta.

Taman ste je izvadili iz veša, a morate već odmah da je perete, to je toliko deprimirajuće.

Više ne mora biti tako!

Srećna Republika otkriva ove trikove protiv mirisa cigareta i znoja.

1. Dezodorans

Jednostavno je, kupite dezodorans za garderobu ili vrlo lako napravite svoj. U praznu bočocu sa raspršivačem sipajte 45 grama mlevenih lešnika i 10 do 15 kapi nekog eteričnog ulja. Pre upotrebe dobro protresite bočicu i njome isprskajte garderobu.

2. Destilovano belo sirće

Pixabay

Sirćetom protiv neprijatnih mirisa

Ako vam odeća smrdi na određenom mestu i morate brzo da uklonite miris, koristite destilovano belo sirće. U bočicu sa raspršivačem sipajte belo sirće i 10 do 15 kapi eteričnog ulja. Protresite bočicu i poprskajte je na određenim mestima. Sirćetna kiselina će ukloniti 98 odsto bakterija, a eterično ulje će da prikrije miris sirćeta.

3. Drveni ugalj

Mnoga sredstva za uklanjanje mirisa u sebi imaju upravo drveni ugalj, jer se mirisi vežu za njega. Stavite brikete od drvenog uglja na dno papirne kese i dodajte odeću na vrh. Kesu dobro zatvorite i ostavite da odstoji preko noći. Brikete možete da stavite i u cipele i čizme, kako biste se oslobodili neprijatnih mirisa.

4.  Mašina za sušenje veša

pexels.com

Mašina za sušenje veša je spas

Baš kao što možete da zamrznete odeću da biste ubili sve bakterije koje izazivaju mirise, to možete da učinite i toplotom. Stavite već suvu odeću u mašinu za sušenje veša i prebacite temperaturu na najtopliju. Potrebno je samo 10 do 15 minuta u mašini za sušenje veša da ubije alergene, bakterije i naravno sve mirise.

5. Zamrzivač

Baš kao i visoke temperature, tako i niske temperature ubijaju bakterije zbog kojih naša odeća smrdi. Stavite odeću u plastičnu kesu i ostavite je u zamrzivaču. Ova tehnika je posebno poželjna za farmerke koje inače ne treba često da se peru.

6. Soda bikarbona

Pixabay

Soda će izvući neželjene mirise

Soda bikarbona deluje poput malih sunđera koji upijaju sva ulja i mirise, dok odeću ostavlja ponovo svežom. Pospite određene delove sodom i ostavite da odstoji što je duže moguće, a zatim istresite prah.

7. Novine

Ništa ne upija mirise bolje od papira. Uzmite novine od prethodnog dana i uvucite ih u rukave, ispod pazuha ili u čarape, i ostavite preko noći neka odstoje. Papir će pokupiti skoro sve neprijatne mirise. Ovaj trik možete koristiti i za cipele.

8. Vodena para

unplash

Vodena para kao spas

Znate stari trik da ostavite odeću u kupatilu dok se istuširate kako bi se ispravila? Ovo takođe deluje i na mirise. Para podstiče materijale da se opuste, oslobađajući miris iz same tkanine.

9. Vodka

Ne postoji ništa bolje od jeftine vodke u boci sa raspršivačem za uklanjanje neželjenih mirisa. Kako alkohol iz vodke isparava, on sa sobom pokupi sve mirise.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)