Tetka Saveta

KADA STE POSLEDNJI PUT OPRALI VEŠ MAŠINU? Evo kako da to uradite lako i brzo!

Ona pere našu uprljanu odeću, bori se protiv svakojakih fleka ali retko ko se seti da i nju očisti. Ovu su razlozi zbog kojih bi trebalo da operete mašinu za veš.

01.04.2022 20:00

KADA STE POSLEDNJI PUT OPRALI VEŠ MAŠINU? Evo kako da to uradite lako i brzo!
shutterstock.com

Ukoliko je i iz vašeg bubnja krenuo da se širi ne baš prijatan miris, trk do kuhinje! Portal Srećna Republika vam otkriva kako da dubinski očistite veš mašinu.

Tokom svog životnog veka i mnogobrojnih ciklusa pranja, veš mašine se nagledaju svakojakih mrlja. Bore se protiv njih kako bi naš veš bio mirišljav i čist. Ali se i ona zaprljaju, nakupe se ostaci materijala a o kamencu ni da ne pričamo.

Ako želite da detaljno operete veš mašinu, trebaće vam dva sastojka iz kuhinje, belo alkoholno sirće i soda bikarbona. Trebaće vam cela flaša sirćeta i cela velika kesa sode bikarbone od 500 grama. Pola flaše sirćeta sipajte u pregradu za omekšivač a pregradu za prašak za pranje napunite sodom bikarbonom. Ostatak sirćeta i sode sipajte direktno u bubanj.  

Uključite mašinu da radi na programu za iskuvavanje i temperaturi od 90 stepeni, pa je pustite da odradi ciklus pranja do kraja. Kada mašina završi sa radom, obrišite staklo, gumu i bubanj krpom od mikrofibera i dezinfikujte alkoholom. Ostavite vratanca otvorena par sati nakon ovoga kako bi miris sirćeta ispario. Ovo bi trebalo raditi jednom mesečno za optimalne rezultate.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)