Tetka Saveta

BEZ NEPRIJATNIH MIRISA U KUPATILU: 8 supercaka

Kerolajn je devojka koja je na TikToku otkrila čak 8 "caka" koje morate da znate ukoliko želite vaše kupatilo bez neprijatnih mirisa!

06.04.2022 10:00

BEZ NEPRIJATNIH MIRISA U KUPATILU: 8 supercaka
Pixabay.com

Ukoliko ste mislile da kupatilo ne može da miriše na sveže i čisto, prevarile ste se!

I to je moguće!

Karolina na TikToku otkriva 8 fantastičnih trikova kojim ćete ne samo neutralisati mirise, već i osvežiti kupatilo.

1. Mirisni štapići

Trska upija mirisno ulje i to proizvodi prijatan miris. Sam miris se kreće uz trsku sve do vrha, gde ulje  isparava i oslobađa prijatnu aromu u vaše kupatilo. Mirisno ulje bi trebalo da traje mesec dana uz pravilnu upotrebu, mada koliko dugo traje može da se razlikuje u zavisnosti od vrste ulja koju odaberete da koristite.

2. Biljke kao prečišćivač

unsplash.com

Ubacite biljke u kupatilo

Kerolajn je predložila biljku zmiju kao izbor biljke za prečišćavanje vazduha, jer one odlično funkcionišu u tu svrhu.

- Kućne biljke mogu biti dobre u prečišćavanju vazduha. Što je biljka veća i ima više listova, to je bolji kandidat, jer količina površine lista utiče na brzinu prečišćavanja vazduha - istakla je Kerolajn a preneo je portal "The sun".

3. Etierično ulje na vati

Sledeći Kerolajnin predlog je bio da dodate nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja na vatu i stavite je na dno kante za smeće.

4. Okačite peškire

Verovali ili ne, peškiri mogu biti izvor neprijatnih mirisa u vašem kupatili. Zato ih posle tuširanja nikako nemojte presavijati, već ih okačite da se osuše.

5. Postavite mirisne sapune

Sama Kerolajn svoje ukrasne sapune drži na ukrasnoj posudi u kupatilu. Oni ne samo da izgledaju dekorativno, već i ceo prostor ispunjavaju mirisom.

6. Provetravajte kupatilo

pexels.com

Luftirajte češće

Posle svakog tuširanja otvorite prostor. Omogućite da vazduh neprestano struji kroz vaše kupatilo kako se u njemu ne bi zadržavali neprijatni mirisi.

7. Operite staze

Peškiri na kojima stajete kada ulazite i izlazite iz tuš kabine, kao i staze koje služe u tu svrhu su neprestano vlažne, zato ih je dobro češće prati i to na višim temperaturama.

pexels.com

Perite često peškire

8. Vodka umesto dezadoransa

Prema Kerolajn, vodka je odličan dezodorans, fantastično ubija bakterije koje izazivaju smrad, isparava brže od alkohola i maltene je bez mirisa. Razblažite je sa malo vode i poprskajte.

BONUS VIDEO:

BONUS VIDEO:

Komentari (0)