Psihologija

TUŠIRAM SE SAMO TRIPUT NEDELJNO, OVO JE RAZLOG! Mlada majka Marija navukla gnev javnosti!

Koliko smo zauzeti roditeljstvom, brigom oko posla, članovima porodice i sređivanjem kuće, i da li bi to trebalo da nam remeti osnove lične higijene, tema je koju je jedna mama Marija pokrenula na internetu.

19.03.2022 18:00

TUŠIRAM SE SAMO TRIPUT NEDELJNO, OVO JE RAZLOG! Mlada majka Marija navukla gnev javnosti!
Pixabay.com

U savremenom svetu koji nameće brz životni tempo prednosti moderne tehnologije postale su nešto na šta smo se svi navikli. Niko se ni ne seća vremena kad su ljudi živeli bez struje, tople vode ili vode uopšte, kada su pod svećama čitali knjige, i kada su se knjige uopšte i čitale.

Zato nas je sve iznenadilo pitanje, koliko puta nedeljno je pravilno kupati se? Da li je tačan odgovor jednom, dvaput ili tri, i koliko puta u toku jednog dana je dovoljno i društveno prihvatljivo ući u kadu i sprati sa sebe "prljavštinu"? 

shutterstock.com

Tuširanjem sperite sa sebe prethodni dan

 

Baš kao i beba i mama se kupa tri puta nedeljno

Jedna mama Marija, na roditeljskom forumu iznela je mišljenje kako zbog dvoje dece u predškolskom periodu, obaveza oko ručka, kuće i radnog vremena, uopšte ne stiže da se istušira svakoga dana. Njoj su ti razlozi sasvim opravdani što je "odvučena" od kade, a kako je otkrila, jedno dete joj je još beba i pošto je uobičajena pojava da se novorođenčad ne kupaju svakog dana, tako se i ona tušira takođe svakog drugog dana, što se svodi na triput nedeljno.

Bez imalo srama ta mama je svoje iskustvo podelila na internetu, i na svoje zaprepašćenje naišla na veliki broj negativnih komentara. 

Ne mogu da Vas shvatim!

Pixabay.com

Jutarnje umivanje kao ritual

- Nemoguće da nemate nekoliko minuta u toku dana da se istuširate, jednostavno to ne mogu da shvatim! Kako uopšte zaspite uveče, a i šta se dešava kada se ujutru probudite? Ja se tuširam bar dvaput do tri puta dnevno - bila su početna pitanja na njen post na društvenim mrežama. 

Mama koja je temu i započela, dodala je da postoje izuzeci kada se tušira svakoga dana, a to je ukoliko vežba, pa se dodatno znoji, ukoliko ima seks ili je u menstrualnom ciklusu.

- Ne vidim zašto je moj slučaj netipičan. Moj suprug trenira, iz tog razloga se češće tušira nego ja, ali ne smatram da manje vodim računa o svojoj higijeni od njega - uporna je Marija. 

Kakav primer dajete deci

pexels.com

Radosti kupanja u kadi

-  Nedopustivo je da čak ističete kako se vaš suprug, koji je muškarac, češće tušira nego vi! Kakav to primer uopšte dajete deci - pitale su se korisnice dečijeg foruma.

Među njima našla su se mišljenja koja i opravdavaju Mariju, iako su mnogo češće bile osude.

- Možda se jednostavno žena ne znoji, pa nema ni potrebe da se tušira. Zašto ste je svi napali, ako je njoj dovoljno da se tušira tri puta, zašto bi to vama smetalo? Možda žena ne voli da se tušira, i ne smrdi - takođe se navodi u komentarima.

Komentari (0)