Tetka Saveta

TOPI MAST SA STOMAKA! Iznenadićete se šta možete da uradite za sebe posle samo nekoliko dana!

Tačno tako, moguće je da jedete hranu koju volite, i koja je bogata šećerom, a da mršavite, a evo i šta je to!

29.03.2022 14:57

TOPI MAST SA STOMAKA! Iznenadićete se šta možete da uradite za sebe posle samo nekoliko dana!
shutterstock.com

Pokušaj da smršate može biti komplikovano putovanje, posebno ako nameravate da se zbog tog cilja odreknete hrane koju volite. To je, međutim, uobičajena greška koju ljudi prave, pa se često osećaju deprimirajuće pre nego što i započnu sa nekim određenim režimom.

Ali, šta ako se umesto toga fokusirate na hranu koju možete da dodate svojoj ishrani i tako pomognete u topljenju masnih naslaga, ne stvarajući pritom presiju samima sebi time što ćete nešto morati da izbacite iz ishrane?

Najbolje voće za ravan stomak 

Pixabay

Jabuka za ravan stomak

Prema Kurtni Di Anđelu, autoru "Go Vellnessa", jedno od najboljih voća koje možete jesti za ravan stomak jeste jabuka!

- Jedna jabuka dnevno može učiniti više od toga da vas odvrati od doktora. To voće je prebogato zdravim vlaknima koja vam mogu pomoći u sagorevanju masti na stomaku - kaže Di Anđelo za portal "Eatthis.com".

Lekovita svojstva  

Pixabay

Jabuka za zdravlje i vitkost

Jabuke su zdrave iz više razloga - mogu da snize holesterol, da iskontrolišu krvni pritisak, poboljšaju zdravlje creva i pomognu u sprečavanju nastanka sala u predelu stomaka.

- Jabuke su posebno bogate pektinskim vlaknima, što ima dvostruku korist: obezbeđuje sitost i može da uspori metabolizam jer se pektinska vlakna sporo razgrađuju. Tako da posle jabuke ne bi trebalo da posegnemo za dodatnim grickalicama - ističe Di Anđelo.

Pixabay.com

Uvrstite različite vrste jabuka u redovne obroke

Jabuke su bogate i polifenolima, koji dolaze sa korisnim antioksidansima. Za njih se zna da pomažu u kontroli težine.

Prema analizi stručnjaka, jabuke nadoknađuju neophodan šećer u organizmu, pa i samim tim pomažu u kontroli težine. Ako ne želite da ih jedete sveže i bez dodataka najbolje je da iseckanu jabuku stavite u ovsenu kašu, poznatu, takođe, kao namirnicu kojom se odlično kontroliše gojaznost.   

Komentari (0)