Tetka Saveta

NIŠTA GORE OD ZAGORELE PEGLE: Trik za čišćenje koji provereno deluje a treba vam samo jedan sastojak! (VIDEO)

Vodite računa samo da se ne ispečete.

07.10.2023 17:00

NIŠTA GORE OD ZAGORELE PEGLE: Trik za čišćenje koji provereno deluje a treba vam samo jedan sastojak! (VIDEO)
Foto: Shuterstock

Pegla lako zagori a teško se čisti reći će vam svaka domaćica. Nema one kojoj pegla barem jednom nije bila previše vrela, uhvatila tkaninu i izgorela. Ova vrsta prljavštine deluje gotovo nemoguće za čišćenje. Mnoge žene pribegavaju raznim trikovima koji najčešće podrazumevaju detaljno trljanje ploče za glačanje koja, ukoliko se ošteti što se često dešava, još više se hvata za tkaninu i povo zagori.

Kako tvrde domaćice ipak postoji jedan sjajan trik za čišćenje pegle koji provereno deluje. Potreban je samo jedan sastojak i kompletna nečistoća će se skinuti jednim potezom ruke. 

shutterstock.com

Sve ste probali i nikako ne uspevate da očistite peglu?

Tajni sastojak koji omogućava da nečistoću brzo i jednostavno uklonite sa grejne ploče je paracetamol. U pitanju je lek koji služi za olakšavanje bolova i snižavanje temperature. Ako bap nemate paracetamol pri ruci ili ga ne koristite može da posluži i aspirin ili andol.

Kako je na Jutjub snimku pokazala jedna domaćica, ona je peglu uključite na maksimalnu temperaturu i isključila paru. Kad se ploča za peglanje dobro ugrejala ona je na nju stavila paracetamol a potom uz pomoć pincete prelazila ovim lekom preko mrlja na pegli koje su bukvalno nestajale. Ako vam je nezgodno da držite lek pincetiom uzmite rukavice koje koristite za vađenje vrelih tepsija iz rerne, pa rukavcom držite tabletu. Poenta je da zaštitte prste u ruku od opekotina koje možete dobiti od vrele pegle. Ostatke skinute prljavštine jednostavno prebrišite krpom, a vaša pegla je očišćena i spremna za upotrebu.

Snimak je naišao na veliki broj komentara.

- Bila sam skeptična, ali pošto sam isprobala ovaj trik mogu da kažem da ovo provereno deluje!

- Ja sam sve probala i dugo mučila muku oko ribanja pegle, ovo me je bukvalno spasao.

- Deluje šašavo, ali moja pegla je ponovo kao nova.

- Hvala na detaljnim uputstvima, isprobaću koliko večeras.

- Prezadovoljna sam, probala sam i deluje, a nisam se ni opekla - bili su neki od komentara. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)