VIP saveti

"GODINAMA SAM JELA SAMO OVU NAMIRNICU": Mišel Obama otkrila kako izgleda njen doručak (FOTO)

Bivša prva dama SAD ima netipičnu naviku.

22.08.2023 17:00

"GODINAMA SAM JELA SAMO OVU NAMIRNICU": Mišel Obama otkrila kako izgleda njen doručak (FOTO)
Profimedia

Nekadašnja prva dama Sjedinjenih Američkih Država otkrila je kako održava vitku liniju i mladoliki izgled. Iako njen suprug Barak Obama više nije predsednik, popularnost ove dame ne jenjava ni godinama nakon napuštanja Bele kuće.

Mišel često gostuje u emisijama i govori o životnim navikama, savetuje žene kako da se hrane, čak i deli modne savete. Gospođa Obama je otkrila da je jela isti doručak svako jutro tokom većeg dela života.

 - Jela sam puter od kikirikija i žele svako jutro dok nisam otišla na koledž. To je bilo sve što mi se zaista dopalo. Bila sam nekako izbirljiva u jelu - rekla je Obama, prenosi Njujork Post.

Profimedia

Mišel Obama otkrila čime se hrani

Dok je odrastala, bivša prva dama nije bila ljubitelj tipične hrane za doručak, za razliku od njenog brata Krega Robinsona, koji je voleo da jede ujutru.

- Svi ostali u celom domaćinstvu, na celoj planeti, voleli su da dan zapolnu doručkom osim mene. Prezirala sam doručak. Nije mi se dopao nikakav doručak, ništa. A moj brat, koji je sve vreme jeo od ranog jutra mislio je da sam luda - šaljivo je prokomentarisala.

Obamina majka je dozvolila nekonvencionalan obrok za doručak, jer je verovala da dobija nutritivne vrednosti potrebne njenoj ćerki.

- Bila je to neka vrsta kompromisa koji sam napravila sa svojom majkom jer ima kikiriki, to je protein, malo ulja. Ništa nije problem sa hlebom ako jedemo tost, zašto ga ne bi imala u obliku sendviča i želea? - poručila je Mišel.

Pixabay

Kikiriki puter može biti zdrav obrok

Iako ništa nije loše u jedenju putera od kikirikija i želea na kriškama hleba, postoji nekoliko načina da ih konzumirante na još zdraviji način.

- Zdrava bi bila mala količina želea sa niskim sadržajem šećera ili još bolje umesto toga  možda banana - rekla je za USA Tudej dr Natali Mut, pedijatar, registrovani dijetetičar i portparol Američke akademije za pedijatriju.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)