Tetka Saveta

SAVET ZLATA VREDAN ZA BRZO I EFIKASNO ČIŠĆENJE PROZORA: Potrebna vam je samo jedna namirnica iz kuhinje koja čudesno uklanja i najupornije fleke

Povrće koje koristimo svakodnevno u ishrani je jednoj mami pomoglo oko čišćenja prozora.

03.07.2023 12:00

SAVET ZLATA VREDAN ZA BRZO I EFIKASNO ČIŠĆENJE PROZORA:  Potrebna vam je samo jedna namirnica iz kuhinje koja čudesno uklanja i najupornije fleke
Printscreen/TikTok/kellykrugerbrooks

Mnogi roditelji dozvljavaju deci da budu kreativna, čak i da šaraju po zidovima kako bi pokazala svoje umeće u crtanju. Međutim većina roditelja se drži toga da deca treba da crtaju na papiru, iako će mnogi mališani kako to obično, biva krišom uzeti olovke ili bojice i crtati po prozorima i nameštaju. Jedna mama je na TikToku podelila je vrlo efikasan savet kako da se rešite "crteža" sa prozora.

pexels.com

Uprljae prozore domćice uglavnom pokušavaju da očiste regularnim sredstvima za čišćenje

 

U jednoj od svojih brojnih objava Keli Kruger je pitala svoje pratioce da li su čuli za trik uz pomoć kojih se iscrtani prozori čiste za tili čas. Ona je, na iznenađenje mnogih, uz pomoć krompira uspela da očisti crteže na prozorima koje je napravila njena ćerka. Iako ova majka na društvenim mrežama uglavnom deli savete za lepotu sada je odlučila da podeli kakve je neverovatne osobine krompira otkrila na polju čišćenja.

- Moja ćerka je crtala po svim prozorima. A sada ćemo ga očistiti.- rekla je u objavi ova mama, pokazujući staklo koje je devojčici poslužlo kao ogromno platno na kojem je zelenim tragovima iscrtala svoje kreativne ideje. 

Keli je uzela jedan krompir, ravno ga presekla na pola a onda tom ravnom površinom protrljala preko iscrtanog prozora. Uz minimalan napor tragovi bojice su se odmah uklonili. Kada je Keli završila čišćenje pokazala je na krompiru tragove zelene olovke. Potom je vlažnom krpom prešla preko prozora koji je zablistao od čistoće.  

- Ako ne želite da čistite svoj dom uz pomoć hemikalija, pokušajte na ovaj način - poručila je Keli.

Usledili su brojni komentari.

- Isprobaću trik.

- Pa ovo je sjajno.

- Nikad mi ne bi palo na pamet da krompir iskoristim na ovaj način. Hvala za savet - bili su neki od komentara.

Osim krompira, kako savetuju eksperti za čišćenje, možete pokušati da prozore operete sa čajem. Jednostavno čaj sipajte u flašu sa prskalicom, isprskajte prozore i prebrišite. Efekat je fenomenalan. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)