Tetka Saveta

STAVITE OVO U VEŠ MAŠINU I ODEĆA ĆE IZ NJE IZLAZITI KAO OPEGLANA: Zaboravite na izgužvane majice i bluze, spas je u kuhinji! (VIDEO)

Ukoliko ste od onih ljudi kojima je peglanje posebno opterećujuće, evo rešenja kako da se zauvek oslobodite tog posla.

23.06.2023 10:01

STAVITE OVO U VEŠ MAŠINU I ODEĆA ĆE IZ NJE IZLAZITI KAO OPEGLANA: Zaboravite na izgužvane majice i bluze, spas je u kuhinji! (VIDEO)
shutterstock.com

Opeglana odeća je nešto što svaka dama želi, ali, ukoliko je moguće, bez uključivanja pegle po ovoj vrućini. S druge strane, svi znamo koliko frustrirajuće može biti obući izgužvanu majicu ili prostreti na krevet istu takvu posteljinu, zbog čega je potrebno dodatno vreme kako bi se sve to dovelo u red.

pexels.com

Odeća je nakon pranja gotovo uvek izgužvana, što može da bude veoma frustrirajuće

Međutim, pojedine dame su rešile da ne sede skrštenih ruku, pa su pokušavale da raznim elsperimentima dođu do rešenja za taj problem. Jedna od njih je i Tiktokerka Tamara koja je svojim pratiocima otkrila da koristi jednostvan recept kako bi joj odeća nakon pranja uvek bila kao da ju je peglala. Kako je Tiktokerka u objavi navela, za to koristi samo aluminijumsku aluminijumsku foliju i to kuglice napravljene od nje. Sve što je potrebno, tvrdi Tamara, jesu dve do tri loptice tog kuhinjskog pomagala koje treba ubaciti u veš mašinu i sačekati rezultate. Ona tvrdi da kuglice sprečavaju stvaranje elektriciteta, zbog čega je odeća glatka.

@tamarin_svijet_aloje Od folije napravite 2 do 3 kugle i ubacite prije pranja u mašinu za pranje veša. One će izazvati više okretanja odjeće zbog čega će ona postati mekša i izgledati baš kao da je upravo izašla iz prodavnice. Zaprati me za još ovakvih trikova. #viralvideo#tipsandtricks#hometricks ♬ Collide (more sped up) - Justine Skye

Ipak, pratioci poznate Tiktokerke su ovaj savet uzeli s dozom rezerve. Bilo je različitih mišljenja, a pojedini su čak istakli da su imali neprijatnost s mašinom zbog toga.

- Moram isprobati -

- Nemojte da radite ovo -

- Tooo... za nas majstore biće posla -

- I šta sad, progutala mašina kuglicu i zapušila! Sad pošalji pare da popravim. Mislim strašno! - 

- Ovo ako uspe ja se razvodim - 

- Ja probao sinoć i od danas sam oslobođen svih kućnih poslova, hvala do neba! - glasili su najrazličitiji komentari na Tamarinu objavu. 

Jedan od korisnika je naglasio da ovaj trik možda važi za futrovanu odeću, poput perjanih jakni, jer kuglice od aluminijuma razbijaju grudvice perja. Za druge vrste odeće on to nije preporučio. Inače, pojedine korisnike je zanimalo kako pokupiti dlačice s odeće u veš mašini, a ranije su se na TikTok mreži pojavili snimci kojima je otrkiveno da je dovoljno ubaciti jednu vlažnu maramicu u aparat kako bi sakupila sve "nečistoće".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)