Slatkiši

OVAJ KREM ROLAT SE TOPI U USTIMA - svaki zalogaj je priča za sebe! Uživajte u pripremi poslastice koju voli ama baš svako!

U nastavku pogledajte recept za ovo čoko-čudo.

07.02.2025 08:01

OVAJ KREM ROLAT SE TOPI U USTIMA - svaki zalogaj je priča za sebe! Uživajte u pripremi poslastice koju voli ama baš svako!
Shutterstock

Ukusan rolat sa kremom od čokolade osvojiće vas svojom jednostavnošću. Bogat ukus je ono što ga čini savršenim, a kada ne znate šta biste pripremali, imajte na umu ovu poslasticu.

Svakim zalogajem ovaj rolat se topi u ustima, a u nastavku pogledajte recept.

Sastojci: 

Kora: 

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika kakaa

Krem: 

  • 6 žumanaca 
  • 8 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer, 
  • 4 kašike brašna 
  • 2 kašike gustina (može i samo brašno, ukupno 6 kašika)

I još:

  • mleko
  • 250 g margarina
  • 3-4 kašika kokosovog brašna
  • 100 g mlečne čokolade

Priprema:

Belanca umutite sa šećerom, pa dodajte brašno i kakao prah. Smesu izliti na pleh obložen pek-papirom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Ispečenu koru po dužini urolati sa sve papirom, pa staviti u krpu. 

Žumanca umutite sa osam kašika šećera i dodati jedan vanilin šećer, brašno i dve kašike gustina. Sve to sjediniti zajedno.

Oko 100 ml mleka stavite u fil od jaja pa sjedinite, a onda 400 ml stavite da se kuva. Kada mleko provri, sipati pripremljenu smesu i skuvati kao puding. Skuvani krem pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi, pa u ohlađeni krem dodati 250 g margarina i umutiti.

Umućeni krem podeliti na dva dela. U jedan deo dodati: 3-4 kašike kokosovog brašna (ako želite), a u drugi 100 g čokolade. 

Na koru naneti prvo žuti krem, pa preko njega čokoladni (po želji odvojiti malo fila za premazivanje rolata). Uviti rolat po dužini i staviti na hlađenje. Kada se stegne, premazati ostatkom krema.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)