Ukusan rolat sa kremom od čokolade osvojiće vas svojom jednostavnošću. Bogat ukus je ono što ga čini savršenim, a kada ne znate šta biste pripremali, imajte na umu ovu poslasticu.
Svakim zalogajem ovaj rolat se topi u ustima, a u nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
Kora:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kakaa
Krem:
- 6 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 1 vanilin šećer,
- 4 kašike brašna
- 2 kašike gustina (može i samo brašno, ukupno 6 kašika)
I još:
- mleko
- 250 g margarina
- 3-4 kašika kokosovog brašna
- 100 g mlečne čokolade
Priprema:
Belanca umutite sa šećerom, pa dodajte brašno i kakao prah. Smesu izliti na pleh obložen pek-papirom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Ispečenu koru po dužini urolati sa sve papirom, pa staviti u krpu.
Žumanca umutite sa osam kašika šećera i dodati jedan vanilin šećer, brašno i dve kašike gustina. Sve to sjediniti zajedno.
Oko 100 ml mleka stavite u fil od jaja pa sjedinite, a onda 400 ml stavite da se kuva. Kada mleko provri, sipati pripremljenu smesu i skuvati kao puding. Skuvani krem pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi, pa u ohlađeni krem dodati 250 g margarina i umutiti.
Umućeni krem podeliti na dva dela. U jedan deo dodati: 3-4 kašike kokosovog brašna (ako želite), a u drugi 100 g čokolade.
Na koru naneti prvo žuti krem, pa preko njega čokoladni (po želji odvojiti malo fila za premazivanje rolata). Uviti rolat po dužini i staviti na hlađenje. Kada se stegne, premazati ostatkom krema.
Prijatno!
Komentari (0)