U potrazi ste za jednostavnim, brzim i ukusnim jelom? Ovaj recept za sočne uštipke od mlevenog mesa je pravo rešenje. Kombinacija mlevenog mesa, začina i brašna rezultira hrskavim obrkom koja će oduševiti vaše čulo ukusa. Priprema je jednostavna i ne zahteva mnogo truda - sve treba spojiti u jednoj činiji, a onda rukama oblikovati pljeskavice i kasnije ih pržiti.
U nastavku pogledajte recept za pljeskavice od mlevenog mesa po starom receptu kako se ranije spremalo ovo jelo.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa po izboru
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 jaje
- 3 kašike brašna
- pola čaše vode
- beli luk u prahu, biber
- po želji dodati jednu manju glavicu sitno seckanog crnog luka
- ulje za prženje
Priprema:
U veliku činiju stavite mleveno meso, sitno iseckani crni luk, biber, so, a po želji možete dodati i malo mlevene paprike za dodatnu aromu. Sipajte i jedan prašak za pecivo, pa dodajte jaje i brašno. Da ne bi bilo previše gusto dodajte malo vode. Sve sastojke dobro sjedinite kako bi meso upilo sve ukuse. Zatim prekrijte smesu folijom i ostavite je u frižideru oko 15 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
Nakon što je mesna smesa odstojala, kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice prema željenoj veličini. U tiganju zagrejte ulje, a zatim pržite pljeskavice sa obe strane dok ne porumene. Pazite da ne prepržite pljeskavice kako bi ostale sočne i mekane iznutra. Ispržene pljeskavice stavite na ubrus da se ocede od ulja.
Uživajte!
Komentari (0)