Ako postoji kolači koje baš svi vole, to su sigurno princes krofne. Pa, šta ima tu da se ne voli, sočne i slatke, jedini problem je što ih uvek ima malo. A ovoga puta vam predlažemo "unapređenu" verziju sa dodatkom džema ili marmelade.
Iako je to teško poverovati, na ovaj način su "princeze" još ukusnije, i svaki sledeći put ćete jedva čekati ovaj neodoljivi slatkiš.
Sastojci:
- uštipci za princes krofne
- 170 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 600 ml mleka
- džem višnja, kupina ili jagoda
Za ukras:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni bez ventilatora ili 180 stepeni sa ventilatorom. U posudu sipajte mešavinu za testo, dodajte toplu vodu i ulje, pa lagano promešajte mikserom.
![](/data/images/2024-12-15/47487_testo-u-ciniji_fxl.jpg?t=1738683217)
Shutterstock
Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite da mešate dok testo ne počne da se odvaja od posude. Pustite testo da odstoji oko 10 minuta. Kašikom ili uz pomoć poslastičarske kesice na limu za pečenje obloženim papirom oblikujte testo u loptice veličine oraha (oko 20 komada). Pazite na razmak.
Pecite 30 do 35 minuta i za to vreme ne otvarajte rernu.
U visoku posudu sipajte hladno mleko. Dodajte šećer, vanilin šećer i mešajte mikserom na najvećoj brzini 3 minuta. Pečene i ohlađene uštipke pažljivo presecite po sredini. Donji deo napunite džemom i pripremljenim kremom, pa poklopite kapicom od testa.
Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Uživajte!
Komentari (0)