Posni kolač sa orahom, čokoladom i pudingom sastoji se i od natopljenog keksa. Priprema se veoma jednostavno, a oni koji vole i uživaju u kuvanju zapamtiće ovaj recept. Za sve domaćice i one koje vole da provode vreme u kuhinji, našli smo recept za posni kolač.
U nastavku pogledajte recept za posni kolač sa dva fila.
Sastojci:
- 150 g brašna tip 400
- 1 prašak za pecivo
- 6 kašika šećera
- 4 kašike oraha
- 100 ml gazirane vode
- 50 ml obične vode
- 120 g pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 1 litar vode
- 200 g margarina
- 200 g posne čokolade
- 4 kašike mlevenih oraha
- sok od pomorandže
- posni keks u komadu
Priprema:
U brašno sipajte prašak za pecivo. Potom dodajte orah i šećer. Sve promešajte kašikom pa dodajte ulje i gaziranu vodu. Sjedinjujte ručnom mutilicom sve dok smesa ne postane ujednačena.
U pleh veličine 20x33 cm stavite papir za pečenje, pa preko izlijte smesu koju ste napravili. Zagladite je i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Vodu (1l) stavite na ringlu da se kuva. U puding dodajte 6 kašika šećera. Dodajte vodu (50ml) toliko da sjedinite puding i šećer, pa umutite malo kašikom. Kada se voda zakuvala dodajte puding, a možete kuvati i na sojinom mleku. Kuvajte dok se ne zgusne, a onda pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne. Margarin umutite mikserom.
U margarin dodajte puding mutite sve i sjedinjujte.
Puding podelite u dve posude, u jednu sipajte otopljenu čokoladu, a u drugi mlevene orahe. Preko kore stavite malo soka od pomorandže, pa namažite fil od oraha. Preko toga stavite posni keks natopljen sokom od pomorandže. Preko keksa namažite čokoladni fil.
Kolač pospite mlevenim orasima na kraju.
Ostavite da se stegne u frižideru i služite.
Uživajte!
Komentari (0)