Čokoladni kolač je odličan izbor kada god vam se jede nešto slatko. Ako tražite nešto brzo i lako, stanite! Ovo je recept koji ste tražili - jednostavna priprema, a ukus koji će se prepričavati.
U nastavku pogledajte recept za čokoladni kolač.
Sastojci:
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 16 g vanilin šećera
- 70 g šećera + 2 kašike za kasnije
- 60 ml ulja
- 240 ml mleka + 300 ml za kasnije
- 250 g brašna
- kašika limunovog soka
- 2 kašike gustina
- 2 kašike kakao praha
- 50 g tamne čokolade
Priprema:
U činiju sipajte jaje, prstohvat soli i vanilin šećer (8g). Dodajte 70 g šećera i mutite ručnom mutilicom. Mešajte dok se šećer ne rastopi, a onda dodajte ulje. Ponovo sve mutite dok se ne sjedini. Dodajte mleko, sjedinite i prosejte direktno 250 g brašna u to. Ponovo spojite sastojke mutilicom i dodajte jednu kašiku limunovog soka. Smesu promešajte.
Potreban vam je pleh veličine 24 cm. Stavite papir za pečenje na dno i izlijte smesu. Smesu stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Kada kolač izvadite iz rerne ostavite malo da se ohladi, a onda ih izvadite iz kalupa.
Dok se kora hladi u šerpu sipajte 300 ml mleka. U mleko dodajte dve kašike gustina i isto toliko šećera. Dodajte kakao prah i vanilin šećer, sjedinite i stavite na ringlu da se kuva dok se ne zgusne. Kada se smesa istopila dodajte 50 g tamne čokolade i ponovo promešajte dok se ne otopi.
Na kori probušite veće rupe sa gornje strane kako bi mogao fil da uđe u njih. Ostatak fila stavite na vrh kolača.
Pospite kokosom ili rendanom čokoladom.
Prijatno!
Komentari (0)