Slatkiši

TIRAMISU BEZ JAJA - biće gotov za 10 minuta uz ovaj genijalni recept: Kremasta poslastica za iznenadne goste

Ovaj način pripreme je brz i lak.

16.11.2024 08:01

TIRAMISU BEZ JAJA - biće gotov za 10 minuta uz ovaj genijalni recept: Kremasta poslastica za iznenadne goste
Oleksandr Prokopenko / Panthermedia / Profimedia

Tiramisu je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata i sinonim je za savršen završetak obroka. Ovaj desert, čiji je glavni sastojak kafa, osvaja svojom jednostavnošću i bogatim ukusom. Iako klasičan recept za tiramisu podrazumeva stavljanje piškota umočenih u kafu, a zatim slojeve smese od jaja, šećera i maskarpone sira, sa dodatkom kakaa. Međutim, postoji bezbroj varijacija ovog recepta.

Shutterstock

Recept za tiramisu bez jaja

Jedna od zanimljivih varijanti je tiramisu bez jaja, koja je podjednako sočna i ukusna kao i klasična verzija.

Sastojci:

  • 2 kašičice nes ili neke druge instant kafe
  • 200-220 ml prokuvane vode
  • 200 g piškota
  • 250 g slatke pavlake
  • 100 g kristal šećera
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile ili jedna kesica vanil šećera
  • 250 g neslanog sira
  • 2 kašike kakaa

Priprema:

Dve kašičice kafe sipajte u jednu posudu i prelijte je vrućom vodom. To vam je potrebno da biste umakali piškote u razmućenu kafu. U drugu posudu stavite 250 grama slatke pavlake i kristal šećer i mutite dok smesa ne postane gusta i lepo rastvorena. Takođe, dodajte kesicu vanil šećera pa ponovo umutite. Tek kada je smesa postala gusta dodajte neslani sir i ponovo sve umutite mikserom kako bi smesa bila ujednačena. Zatim sledi ređanje smese u pleh.

Na dno posute stavljajte piškote koje ste prethodno umočili u kafu koja se sada ohladila. Potom polovinu belog fila, a zatim stavljate piškote namočene u kafu. Na kraju stavite ponovo beli fil koji je potrebno zagladiti. Za dekoraciju i vrh torte koristite kakao.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)