Kada želite nešto brzo i jeftino, to je ovaj recept! Torta od rolata sa kremastim filom je odlična ideja kada imate iznenadne goste ili kada želite nešto jeftnije da pripremite, a opet da uživate u domaćoj poslastici.
U nastavku pogledajte recept za kremastu poslasticu, odnosno za tortu od rolata.
Sastojci:
Za podlogu:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- kesa(14g) praška za pecivo
- kašika ulja
Za fil:
- litar mleka
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- kesa (9g) vanil-šećera
- 250 g putera
- 8 komada krem bananica
Priprema:
Belanca odvojte od žumanaca i penasto ih umutite, a potom dodajte, dok mutite, šećer i brašno. Sjedinite, pa dodajte ulje i prašak za pecivo. Umutite sve zajedno, a onda izlijte u pleh za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada je kora gotova, premažite je džemom i umotajte u rolat.
U polovinu mleka stavite vanilin i običan šećer, a onda stavite na ringlu da se kuva. Dok se mleko greje, u drugu polovinu mleka stavite puding od vanile i sjedinite ručnom mutilicom. Kada se mleko zakuva izlijte smesu s pudingom i mešajte dok se ne sjedini. Ostavite puding da se stegne, a u drugoj posudi umutite puter. Ohlađen puding dodajte u umućeni puter i mutite.
Rolat isecite na kolutove i neka svi budu iste debljine.
U okrugli kalup za tortu slažite rolat na dno, a onda i sa strane, napunite sredinu polovinom fila. Isečene krem bananice stavite u sredinu, a preko rasporedite ponovo fil. Stavite šlag na vrh, ali i sa strane ako ne želite da se rolat suši.
Uživajte!
Komentari (0)