Slana torta sa pohovanim paprikama predstavlja interesantan spoj kom niko ne može da odoli. Ova neobična kombinacija ukusa i tekstura osvojiće vaše nepce već na prvi zalogaj. Pohovane paprike predstavljaju pravo jelo za ljubitelje hrskavog i ukusnog zalogaja. Kombinacija mekanog spoljašnjeg sloja i sočnog ukusa će osvojiti sve ljubitelje slavske trpeze, jer je inače ova torta posebno popularna za sezone slava.
Pogledajte recept za slanu tortu sa pohovanim paprikama.
Sastojci:
- 2 kilograma očišćene paprike, pečene
- 700 g kisele pavlake
- 400 g majoneza
- 300 g šunke
- 6 jaja
- brašno za pohovanje
- so
- kačkavalj za dekoraciju torte
Priprema:
Ako paprike nisu već ispečene, oljuštite ih i ispecite u komadu za tortu i naravno dobro oljuštite od semenki. Za ovaj recept će vam trebati jaja koja morate umutiti viljuškom, a onda uvaljajti ohlađene paprike u jaja, a potom u brašno. Pržite pohovane paprike u dobokom ulju koje je dobro zagrejano. Pržene paprike stavite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Kada ste ispekli paprike možete da ređate tortu. Na dno pleha ili posude koju ste izabrali stavite pohovanu papriku, a onda ih premažite kiselom pavlakom. Preko pavlake stavite šunku koja se nasečena u tanke listove. Preko šunke ide ponovo paprika koju treba sa gornje strane premazati majonezom. Onda ponovo ide šunka i tako sve dok ne utrošite materijal. Na kraju tortu premazati majonezom i pospite je rendanim kačkavaljem.
Tortu možete da ukrasite po želji kako bi bila i dekorativna.
Uživajte!
Komentari (0)