Slana torta sa pohovanim paprikama predstavlja interesantan spoj kom niko ne može da odoli. Ova neobična kombinacija ukusa i tekstura osvojiće vaše nepce već na prvi zalogaj. Pohovane paprike predstavljaju pravo jelo za ljubitelje hrskavog i ukusnog zalogaja. Kombinacija mekanog spoljašnjeg sloja i sočnog ukusa će osvojiti sve ljubitelje slavske trpeze, jer je inače ova torta posebno popularna za sezone slava.
Pogledajte recept za slanu tortu sa pohovanim paprikama.
Sastojci:
- 2 kilograma očišćene paprike, pečene
- 700 g kisele pavlake
- 400 g majoneza
- 300 g šunke
- 6 jaja
- brašno za pohovanje
- so
- kačkavalj za dekoraciju torte
Priprema:
Ako paprike nisu već ispečene, oljuštite ih i ispecite u komadu za tortu i naravno dobro oljuštite od semenki. Za ovaj recept će vam trebati jaja koja morate umutiti viljuškom, a onda uvaljajti ohlađene paprike u jaja, a potom u brašno. Pržite pohovane paprike u dobokom ulju koje je dobro zagrejano. Pržene paprike stavite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
youtube/printscreen/Uvek Ukusno
Kada ste ispekli paprike možete da ređate tortu. Na dno pleha ili posude koju ste izabrali stavite pohovanu papriku, a onda ih premažite kiselom pavlakom. Preko pavlake stavite šunku koja se nasečena u tanke listove. Preko šunke ide ponovo paprika koju treba sa gornje strane premazati majonezom. Onda ponovo ide šunka i tako sve dok ne utrošite materijal. Na kraju tortu premazati majonezom i pospite je rendanim kačkavaljem.
Tortu možete da ukrasite po želji kako bi bila i dekorativna.
Uživajte!
Komentari (0)