Jela sa mesom

SLANA TORTA SA POHOVANIM PAPRIKAMA JE SLANIŠ KAKAV ŽELITE NA SLAVSKOJ TRPEZI: Dobro poznato jelo je s razlogom svima omiljeno

Ovaj recept znaju sve domaćice koje spremaju slavsku trpezu.

07.11.2024 08:01

SLANA TORTA SA POHOVANIM PAPRIKAMA JE SLANIŠ KAKAV ŽELITE NA SLAVSKOJ TRPEZI: Dobro poznato jelo je s razlogom svima omiljeno
youtube/printscreen/Uvek Ukusno

Slana torta sa pohovanim paprikama predstavlja interesantan spoj kom niko ne može da odoli. Ova neobična kombinacija ukusa i tekstura osvojiće vaše nepce već na prvi zalogaj. Pohovane paprike predstavljaju pravo jelo za ljubitelje hrskavog i ukusnog zalogaja. Kombinacija mekanog spoljašnjeg sloja i sočnog ukusa će osvojiti sve ljubitelje slavske trpeze, jer je inače ova torta posebno popularna za sezone slava.

Pogledajte recept za slanu tortu sa pohovanim paprikama.

Sastojci:

  • 2 kilograma očišćene paprike, pečene
  • 700 g kisele pavlake
  • 400 g majoneza
  • 300 g šunke
  • 6 jaja
  • brašno za pohovanje
  • so
  • kačkavalj za dekoraciju torte

Priprema:

Ako paprike nisu već ispečene, oljuštite ih i ispecite u komadu za tortu i naravno dobro oljuštite od semenki. Za ovaj recept će vam trebati jaja koja morate umutiti viljuškom, a onda uvaljajti ohlađene paprike u jaja, a potom u brašno. Pržite pohovane paprike u dobokom ulju koje je dobro zagrejano. Pržene paprike stavite na ubrus da se ocede od viška masnoće.

youtube/printscreen/Uvek Ukusno

Recept za slanu tortu sa pohovanim paprikama

Kada ste ispekli paprike možete da ređate tortu. Na dno pleha ili posude koju ste izabrali stavite pohovanu papriku, a onda ih premažite kiselom pavlakom. Preko pavlake stavite šunku koja se nasečena u tanke listove. Preko šunke ide ponovo paprika koju treba sa gornje strane premazati majonezom. Onda ponovo ide šunka i tako sve dok ne utrošite materijal. Na kraju tortu premazati majonezom i pospite je rendanim kačkavaljem.

Tortu možete da ukrasite po želji kako bi bila i dekorativna.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)