Dubai čokolada je poslastica za kojom su poludele žene širom sveta. Na društvenim mrežama vlada jagma za ovim receptom. U pitanju je luksuzna poslastica koja se topi u ustima i koju obožavaju svi ljubitelji čokolade. Ovaj recept kombinuje bogate slojeve čokolade sa luksuznim dodacima kao što su pistaći i kadaif, odnosno tanko rezano testo nalik na rezance koje se koristi u bliskoistočnim desertima.
Kadaif ima da se nađe i kod nas u bolje snabdevenim prodavnicama kora i rezanaca ili na pijacama, a ako ga nemate mogu da posluže i sitno seckani orasi koji će ovoj poslastici dati hrskavost. Ako nemate kalup za čokoladu, može da posluži i manja posuda pravoudanog oblika ili silikonski kalup.
Srećna republika vam poklanja recept za ovaj slatkiš koji možete da napravite i sami kod kuće.
Sastojci:
- 400 g čokolade po izboru (može biti tamna ili mlečna)
- 30 g maslaca
- 150 g kadaifa
- 200 g krema od pistaća
Priprema:
Istopite puter, pa dodajte kadaif i blago ga rastresite da se ne slepi. Pržite ga dok ne dobije zlatnožutu boju i dok ne postane hrskav. U drugoj posudi lagano zagrejte krem od pistaća i pomešajte s kadaifom. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Istopite čokoladu sa malo ulja (nikako ne koristite puter jer će se zgrudvati), pa s njom obložite kalup. Odozgo sipajte smesu od pistaća i kadaifa, pa preko ponovo čokoladu. Možete odozgo da ukrasite s malo istopljene bele čokolade. Jednostavno uzmite kašičicom malo bele čokolade i pustite da u tankom mlazu pada na čokoladu u kalupu. Ostavite u frižideru da se poslastica stegne i dobro ohladi pre služenja.
Uživajte!
Komentari (0)