Ako ste ljubitelj čokolade, ovo je pravi recept za vas! U pitanju je čokoladni kolač sa hrskavom koricom i kremastim filom preliven otopljenom čokoladom - što znači čokolada u svim oblicima! Ako volite čokoladu nastavite da čitate.
U nastavku pogledajte recept za čokoladni kolač koji se veoma jednostavno priprema, a sigurno će vas oduševiti.
Sastojci:
- 260 g keksa
- 170 g mlečne čokolade
- 2 kašike kakao praha + 3 kašika za kasnije
- 80 ml mleka
- 110 g maslaca
- 220 g krem sira
- 70 g šećera u prahu
- 60 ml slatke pavlake
Priprema:
Keks stavite u blender i sameljite ili kupite mleveni keks. Čokoladu (100g) stavite u činiju i istopite na 30 sekundi u mikrotalasnoj. Čokoladu topite dok se sve ne sjedini. U samleven keks stavite kakao prah i ponovo sve sjedinite kašikom. Potom, u taj isti keks dodajte mleko, a onda i rastopljenu čokoladu. Sve sjedinite kašikom. Dodajte polovinu otopljenog maslaca. Dobijenu smesu spojite kašikom i stavite u pleh veličine 18 cm.
Poravnajte koricu od keksa kašikom. Krem sir sipajte u posebnu činiju pa dodajte drugu polovinu otopljenog maslaca. Potom sipajte šećer u prahu i tri kašike kakao praha. Spojite smesu kašikom, a onda umutite mikserom dok ne postane kremasto i ujednačeno. Po želji dodajte polovinu kašike vanilinog ekstrakta. Ponovo sve umutite i sipajte fil preko korice. Zagladite fil kašikom.
Ostavite u frižider na jedan sat da se stegne. Slatku pavlaku i ostatak čokolade otopite i time prilijte kolač kada se stegao.
Ostavite da se stegne u frižideru još jedan sat.
Uživajte!
Komentari (0)