Slatkiši

ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE, GOTOV ZA TREN: Jednostavan recept za kremastu poslasticu na tri nivoa (FOTO)

Sprema se nikad brže i lakše, a u njemu će zasigurno uživati svi članovi porodice.

11.12.2024 08:01

ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE, GOTOV ZA TREN: Jednostavan recept za kremastu poslasticu na tri nivoa (FOTO)
YouTube/Baking Cherry

Ako ste ljubitelj čokolade, ovo je pravi recept za vas! U pitanju je čokoladni kolač sa hrskavom koricom i kremastim filom preliven otopljenom čokoladom - što znači čokolada u svim oblicima! Ako volite čokoladu nastavite da čitate.

U nastavku pogledajte recept za čokoladni kolač koji se veoma jednostavno priprema, a sigurno će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 260 g keksa
  • 170 g mlečne čokolade
  • 2 kašike kakao praha + 3 kašika za kasnije
  • 80 ml mleka
  • 110 g maslaca
  • 220 g krem sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 60 ml slatke pavlake

Priprema:

Keks stavite u blender i sameljite ili kupite mleveni keks. Čokoladu (100g) stavite u činiju i istopite na 30 sekundi u mikrotalasnoj. Čokoladu topite dok se sve ne sjedini. U samleven keks stavite kakao prah i ponovo sve sjedinite kašikom. Potom, u taj isti keks dodajte mleko, a onda i rastopljenu čokoladu. Sve sjedinite kašikom. Dodajte polovinu otopljenog maslaca. Dobijenu smesu spojite kašikom i stavite u pleh veličine 18 cm.

YouTube/Baking Cherry

Recept za čokoladni kolač koji ćete sigurno obožavati 

Poravnajte koricu od keksa kašikom. Krem sir sipajte u posebnu činiju pa dodajte drugu polovinu otopljenog maslaca. Potom sipajte šećer u prahu i tri kašike kakao praha. Spojite smesu kašikom, a onda umutite mikserom dok ne postane kremasto i ujednačeno. Po želji dodajte polovinu kašike vanilinog ekstrakta. Ponovo sve umutite i sipajte fil preko korice. Zagladite fil kašikom.

Ostavite u frižider na jedan sat da se stegne. Slatku pavlaku i ostatak čokolade otopite i time prilijte kolač kada se stegao.

Ostavite da se stegne u frižideru još jedan sat.

Uživajte!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)