Slatkiši

JAFA OBLANDE - OMILJENI SLATKIŠ MNOGIH! Sa minimalno sastojaka napravite poslasticu koja uvek prva nestane sa stola

Možda dosad nikad niste imali priliku da spremate ovaj ukusni kolač, ali sigurni smo da ćete odsad to sigurno raditi.

23.12.2024 08:01

JAFA OBLANDE - OMILJENI SLATKIŠ MNOGIH! Sa minimalno sastojaka napravite poslasticu koja uvek prva nestane sa stola
printskrin youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Jafa oblande su idealna poslastica za mrsne slave, ali i za posne ako se recept malo modifikuje. Takođe su brza poslastica za Novu godinu, iznenadne goste i večere kada ne želite mnogo da se namučite u kuhinji.

Minimalno sastojaka, a prelep ukus i to sve u jednoj pripremi - pogledajte recept za jafa oblande koje će svi obožavati.

Sastojci:

  • 300 ml mleka
  • 300 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 500 g mlevenog keksa
  • 300 g jafa keksa
  • 2 lista oblande

Priprema:

U dublju šerpu sipajte mleko i šećer da se kuvaju i tope. Mešajte dok se šećer ne rastopi, a mleko krene da vri, a kada se otopilo dodajte 250 g margarina. Kada sve zajedno proključa sklonite sa ringle. U tu smesu dodajte 100 g čokolade i mešajte dok se ne otopi i sjedini van ringle.


Kada se čokolada otopila dodajte mleveni keks i mešajte varjačom da se sve sjedini. Najbolje je da sipate iz dva puta i mešate polako. Fil ostavite 15 minuta da se ohladi.

printskrin youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Jafa oblande se lako spremaju, a savršenog su ukusa

Podelite fil na dva jednaka dela. Jednu oblandu stavite na plato, a preko stavite polovinu fila koji ste odvojili. Fil rasporedite kašikom i zagladite. Preko toga poređajte jafa keks, da keks bude sa gornje strane, a čokolada sa donje. Preko jafa keksa stavite drugi deo fila od keksa i ponovo zagladite.

"Zalepite" preko fila drugi list oblande i stavite nešto teško preko kako bi se to bolje steglo. Ostavite nekoliko sati da se stegne, a onda isecite na željene komade i služite.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)