Jafa oblande su idealna poslastica za mrsne slave, ali i za posne ako se recept malo modifikuje. Takođe su brza poslastica za Novu godinu, iznenadne goste i večere kada ne želite mnogo da se namučite u kuhinji.
Minimalno sastojaka, a prelep ukus i to sve u jednoj pripremi - pogledajte recept za jafa oblande koje će svi obožavati.
Sastojci:
- 300 ml mleka
- 300 g šećera
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
- 500 g mlevenog keksa
- 300 g jafa keksa
- 2 lista oblande
Priprema:
U dublju šerpu sipajte mleko i šećer da se kuvaju i tope. Mešajte dok se šećer ne rastopi, a mleko krene da vri, a kada se otopilo dodajte 250 g margarina. Kada sve zajedno proključa sklonite sa ringle. U tu smesu dodajte 100 g čokolade i mešajte dok se ne otopi i sjedini van ringle.
Kada se čokolada otopila dodajte mleveni keks i mešajte varjačom da se sve sjedini. Najbolje je da sipate iz dva puta i mešate polako. Fil ostavite 15 minuta da se ohladi.
Podelite fil na dva jednaka dela. Jednu oblandu stavite na plato, a preko stavite polovinu fila koji ste odvojili. Fil rasporedite kašikom i zagladite. Preko toga poređajte jafa keks, da keks bude sa gornje strane, a čokolada sa donje. Preko jafa keksa stavite drugi deo fila od keksa i ponovo zagladite.
"Zalepite" preko fila drugi list oblande i stavite nešto teško preko kako bi se to bolje steglo. Ostavite nekoliko sati da se stegne, a onda isecite na željene komade i služite.
Prijatno!
Komentari (0)