Slatkiši

NAJBRŽI KOLAČ OD ORAHA, GRIZA I ČOKOLADE: Kora se preliva mlekom, a svaki zalogaj će biti sočan kao nikada dosad!

Poslastica koja se sprema nikada brže.

01.11.2024 08:01

NAJBRŽI KOLAČ OD ORAHA, GRIZA I ČOKOLADE: Kora se preliva mlekom, a svaki zalogaj će biti sočan kao nikada dosad!
printskrin youtube/Jednostavna kuhinja

Kolač od oraha i griza, preliven čokoladom, je recept koji je sočan i kremast. Ovaj ukusni kolač je omiljen među ljubiteljima slatkiša, a njegova priprema je prilično jednostavna. Od nekoliko sastojaka dobićete fantastičan kolač u kom ćete uživati kako vi, tako i vaši ukućani. Priprema je kao što smo naveli jednostavna, samo vam je potrebno malo truda.

U nastavku pogledajte recept za sočan kolač preliven čokoladom.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera + 200 g za mleko
  • 2 vanilina šećera
  • 200 g griza
  • 200 g mlevenih oraha
  • 800 ml mleka
  • 150 grama čokolade
  • prašak za pecivo

Priprema:

U posudu ulupajte pet celih jaja i dodajte pet kašika šećera, a onda mutite da se sve sjedini. Dok mutite sipajte i vanilin šećer. U griz sipajte prašak za pecivo, sjedinite kašikom, pa tu smesu dodajte u umućena jaja, a onda potom i mlevene orahe. Sjedinite sve kašikom, laganim pokretima. Smesu izlijte u nauljen pleh veličine 20x30 cm. Ispecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta.

U mleko sipajte vanilin i običan šećer. Mešajte kako bi se šećer istopio, odnosno kako smesa ne bi zagorela. Čim mleko proključa prelijte koru time.

Čokoladu istopite na tihoj vatri dok se sve ne sjedini, a mešajte brzim pokretima. Kada je kora upila mleko, kojim ste je prethodno prelili, prelijte kolač i otopljenom čokoladom. Podignite pleh i razlijte čokoladu preko kolača ravnomerno.

Uživajte u kremastom ukusu ove poslastice!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)