Pohovane palačinke predstavljaju ukusnu i neobičnu kombinaciju klasičnih palačinki i hrskavog, pohovanog testa. Ovo je idealno za sve ljubitelje slanih jela, jer se može pripremiti sa različitim nadevima po želji, poput šunke, sira, spanaća ili pečuraka. Da biste napravili pohovane palačinke, prvo je potrebno da pripremite klasično testo za palačinke.
Zatim se napravi nadev po želji i njime se filuju palačinke. Nakon toga se uvaljaju u brašno, jaja i prezle i prže u dubokom ulju dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe boje.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat šećera
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- po potrebi brašna
- po potrebi prezle
Priprema:
U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti. Staviti drugu polovinu brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica od brašna. Dodati kiselu vodu i ulje, zatim kutlačom promešati da se smesa izjednači. Ostaviti da smesa odstoji 30 minuta.
Zagrejte ulje na ringli i sipajte otprilike jednu kutlaču smesu. Pecite na tihoj vatri oko dva do tri minuta po strani. Potom sledi filovanje palačinaka kada ste potrošili svu smesu.
Kada se malo ohlade, palačinke premazati pavlakom, zatim posuti rendanim kačkavaljem i rendanom salamom i preko staviti malo kečapa. Malo ka sredini presaviti bočne stranice palačinke, a zatim urolati, kako fil ne bi ispadao.
Zatim svaku palačinku prvo uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti ih na zagrejanom ulju, izvaditi na papirnom ubrusu da upije višak masnoće i poslužiti se.
Ovaj recept za slane palačinke sa sirom i šunkom je odličan izbor za brz, ukusan obrok koji će zadovoljiti i najprobirljivije gurmane. Uz kombinaciju kiselkastog ukusa pavlake, bogatstvo sira i sočnost šunke, ove palačinke će postati omiljeni obrok u vašoj porodici. Uživajte u pripremi i serviranju ovog ukusnog jela!
Komentari (0)