Ledeno nebo je odličan i kremasti kolač koji se priprema od jednostavnih sastojaka koje sigurno imate kod kuće. Sa mekanim biskvitom se topi u ustima, a svi će tražiti parče više.
Sastojci:
- 7 jaja
- 14 kašika šećera
- 16 kašika glatkog brašna
- 1 l mleka+130 ml
- 3 vanilina šećera
- 1 prašak za pecivo
- 250 g margarina
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
U žumanca dodajte dva vanilina šećera i sedam kašika običnog, belog kristal šećera. Sve umutite mikserom dok se ne izjednači, a onda dodajte brašno. Ponovo mutite. Od jednog litra mleka, malo sipajte u jaja, a ostalo stavite na srednju temperaturu da se kuva. Nastavite da kuvate. Ulijte žutu smesu u vruće mleko i mešajte dok ne dobijete formu pudinga. Kada je smesa gotova prebacite u posudu i pokrijte providnom folijom, a onda ostavite da se ohladi. Umutite sedam balenaca i dodajte jedan vanilin šećer, potom kada se formirao sneg dodajte i sedam kašika šećera.
Nastavite da mutite dok se ne izjednači, a onda dodajte sedam kašika brašna. Nakon brašna i praška za pecivo koje treba da dodate, ne mutite, sjedinite sve ručnom mutilicom.
Belu smesu stavite u nauljen pleh koji ste posulu brašnom. Neka bude veličine 20x30cm. Izlijte smesu u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni.
Stavite 130 ml mleka da se kuva na ringli. Time prelijte vruć biksvit koji je izvađen iz rerne.
Ohlađen žuti krem umutite sa 250 g margarina. Poravnajte i stavite preko biskvita. Umutite slatku pavlaku i stavite na vrh. Ostavite da se ohladi u frižideru oko četiri sata.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)