Slatkiši

DOMAĆA NUTELA ODUŠEVIĆE I ONE NAJIZBIRLJIVIJE: Lepši krem još niste probali (FOTO)

Prema podacima Mental Flosa za svake sekunde se u svetu proda jedna tegla Nutele. Zašto bii kupovali, a ne napravili svoju?

26.01.2024 17:40

DOMAĆA NUTELA ODUŠEVIĆE I ONE NAJIZBIRLJIVIJE: Lepši krem još niste probali (FOTO)
shutterstock.com

Nutela je mnogima omiljeni slatki namaz. I dok mnogi tvrde kako nije zdrava zbog palminog ulja u sebi, ona je popularna širom sveta. I stariji i najmlađi jednako su opsednuti njome, a sigurno ćete zateći nekog od ukućana kako se opet hvata za kašiku ovog krema kako bi se zasladio. Nema lepšeg doručka od kriške hleba sa kremom i mlekom, a mnogi će se složiti da ne mogu ni palačinke da zamisle bez nje. Evo kako da je napravite u kućnoj verziji:

Sastojci:

  • 250 g tostiranih lešnika
  • 40 g kakaa
  • 100 g šećera u prahu
  • jedna kašikica ekstrakta vanile
  • kašikica soli
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 50 g naseckane čokolade (50 odsto kakaa)

 

Priprema:

Zagrejte svoju rernu na 190 stepeni. Obložite pleh masnim papirom. U pleh stavite lešnike i pecite ih od 12 do 15 minuta, a nakon 10 minuta proverite u kakvom su stanju. Izvadite ih iz pećnice i stavite na čistu krpu kako bi se ohladili. Kad se ohlade protrljajte ih krpom kako bi im skinuli ljusku. Stavite ih u blender ili neki procesor hrane, mikser i izblendajte dok ne dobijete finu smesu koja koja liči na namaz. To može da potraje oko pet minuta u zavisnosti od blendera i njegove jačine. 

U tu smesu dodajte kakao i šećer u prahu i ponovo sve sastojke sjedinite. Zatim dodajte ulje i ekstrakt vanile i promešajte opet kako bi masa postala kompaktna. Dodajte još so i uključite blender na desetak sekundi.

U završnom procesu dodajte komadiće čokolade i upalite blender kako bi dobili glatku smesu. Ukoliko vam se ne sviđa gustina smese ili ako se prave grudvice dodajte još malo ulja po sopstvenom ukusu ali pazite da na kraju smesa ne bude previše retka. Dobijeni namaz/krem, prebacite u jednu staklenu teglu  i čuvajte u frižideru do mesec dana.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)